0 Shares 784 Views

Galdric Sala presenta a Manresa el llibre “El crim de la Seu”

24 de desembre de 2019
784 Views

A la llibreria Parcir de Manresa va tenir lloc la presentació del nou còmic del santfruitosenc Galdric Sala i del manresà Josep Renalies, “El Crim de la Seu” .

Davant una seixantena de persones, Marc Marcé va fer la introducció i va excusar l’absència a darrera hora de l’alcalde manresà Valentí Junyent. Seguidament Genis Sinca va explicar com en Galdric l’havia embolicat amb aquesta història, fent-lo protagonista principal, com a “Tintin Sinca”.

A continuació Galdric Sala va comentar com va néixer aquest nou còmic: “Després de publicar “Història de Manresa” explicada als infants de 30 anys o més, fa dos anys, volíem fer una segona part, però no teníem prou tòpics manresans potents, només ens en van sortir vuit o deu”. La solució va ser canviar el format episòdic del primer llibre i imaginar una narració llarga per donar-hi cabuda a situacions, llocs i personatges que formen part de memòria històrica manresana, com el Kojak, el Legionario, la Rosita de les cadires, el bar Pardal el carrer Sant Miquel, l’Expo Bages, uns Nans lascius i la redacció del diari Regió-7 .

“El crim de la Seu” comença amb el rector de la basílica manresana, penjat cap per avall. Qui l’ha assassinat? Aquí entra en acció d’intrèpid reporter per resoldre un misteri en el qual hi ha implicada una de les receptes més conegudes de la gastronomia bagenca: el bacallà a la manresana. Si voleu conèixer tota la historieta i el seu desenllaç compreu el llibre de 40 pàgines, només val 15 euros.

Els autors van agrair l’ajut de les empreses que els han fet de mecenes i els han permès pagar l’edició del llibre. Després van compartir amb els assistents una copa de vi del Pic de Solergibert servida pel santfruitosenc Jaume Plans.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com