0 Shares 342 Views

Formatges Muntanyola torna a guanyar l’or al World Cheese Awards i situa el Vell Reserva de cabra entre els millors del món

30 d'octubre de 2023
342 Views

Els formatges de la fundació AMPANS, elaborats per persones amb discapacitat intel·lectual, segueixen acumulant ors al certamen de formatges més prestigiós del món

El formatge Vell Reserva de Cabra de Formatges Muntanyola ha estat reconegut amb la medalla d’or a la final del concurs internacional World Cheese Awards que s’acaba de celebrar a Trondheim (Noruega). Aquest premi reafirma el segell de qualitat de la marca impulsada per la fundació AMPANS que ja va ser guardonada l’any passat amb un or pel Garrotxa, convertint-lo en un dels millors formatges del món, i un bronze pel Lúpulus, un formatge de llet de vaca eco rentat amb cervesa i de llarga curació.

Un jurat de més de 250 experts que han avaluat més de 4.000 mostres de productors de tot el món en la recerca de la qualitat i l’excel·lència en l’àmbit gastronòmic, han reconegut el Vell Reserva de Formatges Muntanyola com un dels millors formatges en la seva categoria. El Vell Reserva és un formatge curat de cabra amb una maduració mínima de quatre mesos, que aconsegueix una escorça fina i rústica  que aporta una aroma subtil a celler.

Els WCA promouen l’excel·lència en la producció de formatge i brinden reconeixement a escala global. Un premi que arriba seguit de l’exitós debut de Formatges Muntanyola al Mundial de Formatges de França el setembre passat, on el Garrotxa i també el Vell Reserva van ser premiats entre més de 1.600 referències de tot el món. A més, aquest reconeixement se suma  als que ja han rebut diverses varietats dels formatges de la fundació AMPANS en altres certàmens internacionals, estatals i nacionals, Lactium, Concours International de Lyon, Gourmet Quesos o Talento del Queso.

El projecte social de Formatges Muntanyola

Formatges Muntanyola, ubicada a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola (Bages), és un projecte social de la fundació AMPANS que ofereix oportunitats sociolaborals a persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat.  Actualment, està format per un equip de 12 persones, 9 d’elles amb discapacitat, que elaboren 13 referències de formatge a partir de 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

no és cosa de riure
74 views
74 views

no és cosa de riure

Miquel P. Cortina - 27 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com