0 Shares 315 Views

Famílies d’un bloc de la Sareb denuncien pujades en els seus lloguers.

8 de maig de 2020
315 Views

La Sareb, propietària dels pisos del bloc ubicat als carrers Eugeni d’Ors, carretera de Vic i Joan XXIII de Sant Fruitós de Bages, vol apujar el preu del lloguer als seus arrendataris en ple confinament. D’aquesta notícia se n’ha fet ressò tant en els mitjans comarcals com en els estatals. Per conèixer de primera mà aquest tema, hem parlat amb el portaveu dels afectats Gonzalo Flores.

Des de quan viuen en aquests pisos?
Els primers veïns que varen començar a viure en aquesta comunitat va ser durant l’últim trimestre de l’any 2016 i la resta el primer trimestre de l’any 2017, aproximadament.

Quan fa que començà la problemàtica?
La problemàtica fa mig any que va començar, quan als primers llogaters se’ls hi aproximava la finalització dels seus contractes i la societat Tempore Propierties volia imposar les seves condicions sense poder ni tan sols negociar amb el llogater.

A quants pisos afecta i quin total de persones hi viuen?
En total està afectant actualment a 17 vivendes, tot i que han entrat a viure nous inquilins amb les noves condicions de Tempore Propierties. Ens afecta a un total de 40 persones aproximadament.

Quin import els volen augmentar i què representa econòmicament per la majoria de llogaters?
Els imports son una mica variables entre els veïns afectats, però es mouen entre 180 y 240 euros, a part d’una quota de 20€ mensuals en concepte d’assegurança en cas d’impagament del propi inquilí.
Per moltes famílies en l’estat actual de pandèmia representa un malson, doncs hi ha actualment famílies senceres amb ERTE, altres que han perdut les seves feines i matrimonis jubilats amb rendes no gaire altes. En total una pujada difícil d’assumir per tal de poder seguir una vida normal.

També sembla que els propietaris no es fan càrrec d’arreglar els desperfectes, oi?
Pel que fa a algunes anomalies i desperfectes que ens hem trobat a dins de les vivendes, la propietat et fa omplir una incidència a la seva pàgina web, i passats uns dies l’inquilí es troba que ningú de Tempore truca al veí afectat ni dona senyals de vida. Amb la sorpresa de que quan el veí intenta contactar telefònicament amb la propietat, els hi diuen que no hi ha cap incidència sobre el seu pis.
En resum, hi ha veïns que actualment tenen irregularitats en el funcionament de les seves calderes, o forats als sostres mig oberts per alguna fuga que han deixat sense solucionar o fins i tot amb radiadors que no funcionen.

Han rebut els suport de la PAH. D’alguna altre entitat pública o privada?
Hem rebut ajuda total de la PAHC Bages des de fa mig any que ens vàrem posar en contacte amb ells.
En properes propostes estem ja en contacte amb l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, que en la mesura del possible ens donaran suport en tot el que els sigui possible.

Pensen que es pot arribar a un acord, que sigui factible pels veïns?
Creiem que amb el suport de la PAHC Bages (entitat amb una llarga trajectòria en aquest tipus de problemàtica ), i d’altres ens com ara l’Ajuntament, la resposta serà positiva i efectiva.

Per la nostra part, ens hem adreçat a la Sareb, i fins aquest moment no hem obtingut cap resposta a les nostres preguntes. Si en el futur ens arriba aquesta resposta, ja la publicarem.

Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
30 views
30 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com