0 Shares 232 Views

Estades lingüístiques de l’alumnat de 4t d’ESO de l’institut a Empúries

21 d'octubre de 2021
232 Views
Per: Institut Gerbert d’Aurillac

Després d’un curs marcat per les restriccions de la COVID-19, a l’institut Gerbert d’Aurillac hem començat a reprendre algunes de les activitats habituals d’abans de la pandèmia. Així, tot just a l’inici del nou curs, entre els passats 27 i 29 de setembre, els alumnes de 4t d’ESO de han pogut gaudir d’unes estades lingüístiques amb l’objectiu de millorar la seva competència en llengua anglesa i de reforçar les seves habilitats socials. Les estades s’han dut a terme a la costa Brava i els alumnes s’han allotjat a l’alberg l’Escala d’Empúries, de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya.
Aquesta activitat ha estat completament subvencionada per als alumnes (només han hagut de pagar el transport) perquè està finançada pel Fons Social Europeu (#ESTFSE21) i pel Programa d’Orientació i Reforç per a l’Avanç i Suport a l’Educació del Ministeri d’Educació i Formació Professional. La convocatòria d’aquestes estades es va fer pública el passat mes de juny i estava adreçada a l’alumnat dels centres educatius que, com el nostre institut, van participar en el programa d’innovació GEP (Generació Plurilingüe) de l’edició 2017-2020 i que han rebut el reconeixement d’innovació pedagògica. Gràcies a iniciatives com aquesta, des de l’institut podem mantenir la continuïtat de les accions que vam emprendre en el marc d’aquest programa.
Les estades han durat tres dies i dues nits, que han donat per a molt. Amb l’ajut de cinc fantàstics monitors, l’alumnat de l’institut ha realitzat un munt d’activitats utilitzant l’anglès com a llengua de comunicació. Podem destacar les proves esportives com els Olympic games, jocs de misteri o de resoldre enigmes, activitats de nit com la discoteca a la platja, sortides a l’Escala o a les runes d’Empúries. Dins de les activitats de lleure, els alumnes han pogut gaudir de banys al mar, aprofitant els darrers dies de calor, i fins i tot s’ha fet activitat de matinada per contemplar la magnífica sortida de Sol des de l’horitzó del Mediterrani.
Aquesta activitat tan estimulant, després d’un curs com l’anterior marcat per les restriccions, ha estat possible gràcies al grup de professors que formen l’equip del programa GEP dins de l’institut i als que han acompanyat als alumnes: Manel Sánchez, Montserrat Reguant, Albert Planas, Christian Roig, Mireia Espert i Rosa Matamala. En definitiva, ha estat una experiència intensa i interessant que els alumnes i professors recordarem durant molt temps.
D’altra banda, en paral·lel a aquesta estada, la resta de grups d’ESO, els de 1r, 2n i 3r, han fet sortides matinals de convivència per tal de millorar el coneixement entre alumnes i les relacions entre ells. Els grups classe de 1r i 3r d’ESO van anar al parc de l’Agulla, mentre que els de 2n d’ESO es van desplaçar fins a la Casa de les 7 tines, a la zona del Tres salts del Llobregat.
En conjunt, comencem a recuperar les activitats a fora de l’institut i continuem amb alguna de les novetats que ens ha deixat la pandèmia, com les sortides a peu a llocs propers, a tocar del terme de Sant Fruitós. Esperem que l’afectació de la malaltia continuï a la baixa, com sembla aquestes darreres setmanes, i que cada cop es puguin recuperar més activitats de les que es feien fins al principi de l’any 2020. Molt bon curs a tothom!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com