0 Shares 905 Views

Escola Paidos – Setmana de la ciència

4 de desembre de 2019
905 Views

La setmana de l’11 al 15 de novembre vam celebrar la setmana de la ciència a l’escola. Aquest any vam treballar la taula periòdica dels elements amb motiu de l’any internacional de la taula periòdica.

Vam començar la setmana fent un esmorzar matemàtic, cadascú va preparar el seu esmorzar a casa, amb l’ajuda de les famílies. Tots els esmorzars eren molt originals, per exemple, podíem trobar diferents calculadores fetes amb fondant i “lacasitos”, números fets amb xocolata, galetes que tenien forma de números i moltes coses més.

A partir de dimarts, cada dia va celebrar un cicle diferent el dia de la ciència, cada cicle treballava un element diferent de la taula periòdica. El nostre cicle, cicle mitjà, ho vam celebrar dimecres i vam treballar els metalls. Els alumnes de 4t d’ESO van venir a fer-nos una matinal d’experiments i activitats científiques. Vam començar la matinal explicant-nos què eren els metalls, quins tipus de metalls existien i ens van fer un joc a la classe. Els experiments i activitats que vam fer van ser: crear un circuit elèctric, fer activitats sobre el camp magnètic, netejar monedes amb vinagre i anar al laboratori a fer un experiment amb flames de colors.

A la tarda, vam fer activitats de matemàtiques. Tots els alumnes de tercer i quart vam fer un joc de pistes sobre els metalls. Entre tots vam haver de trobar, uns instruments i eines fetes amb diferents metalls que es trobaven amagats pel pati. Per poder-los trobar, havíem de resoldre uns enigmes matemàtics i, un cop els vam tenir resolts, vam aconseguir un mapa on s’indicava el lloc exacte on havíem d’anar a buscar els objectes. Vam haver de pensar molt, però al final, amb l’ajuda i la cooperació de tots, vam aconseguir trobar tots els objectes perduts.

Escola Paidos

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com