0 Shares 358 Views

Es presenta la 24a edició de la Fira Mediterrània de Manresa. Adrià Grandia a L’ObradorLAB de la Fira

4 d'agost de 2021
358 Views
Per: Premsa Fira / Jaume Grandia / Redacció

Després de plantar cara a la a la COVID-19 oferint una excepcional fira virtual i presencial en la passada edició, la Fira Mediterrània de Manresa celebrarà la 24a edició del 14 al 17 d’octubre recuperant part de l’activitat que no es va poder fer durant la darrera edició a causa de la pandèmia. Ho farà sense perdre de vista el concepte de flexibilitat, sense el qual no hagués estat possible celebrar la passada edició. En aquest sentit, la Fira planteja celebrar en format presencial tota l’activitat (amb la possibilitat de seguir en línia bona part de l’activitat professional); reforçarà el centre de Manresa com a espai de trobada professional amb la creació d’una nova àrea professional (ÀreaPRO); reactivarà l’activitat de l’associacionisme de cultura popular amb diverses propostes dins la programació artística i amb la creació de la Plaça de la Fira que tindrà diferents parades especialitzades en cultura popular; i recupera el Firaescoles (programa d’activitats artístiques adreçades als centres educatius de la comarca del Bages).

Reactivació de la Cultura popular i associacionisme.- Fira Mediterrània, de la mà de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, prepara una edició especial pel que fa a l’associacionisme de cultura popular, sense cap mena de dubte un dels sectors més afectats per la pandèmia. Durant la Fira Mediterrània se celebraran unes jornades per reflexionar sobre els nous reptes de l’associacionisme de cultura popular;  es podran veure els treballs audiovisuals més representatius elaborats per les associacions durant la pandèmia; i tornaran a la Fira les actuacions dels col·lectius de cultura popular, complint amb les mesures previstes en el Procicat. A més, està prevista la creació de la Plaça de la Fira amb la instal·lació de diferents parades d’entitats del món de la cultura popular i un escenari on tindran lloc presentacions i propostes musicals de petit format.

L’ObradorLAB de Fira Mediterrània.- En aquesta edició es podran veure tres treballs en procés de creació. Heura Gaya, Marçal Ramon, Ivó Jordà i Atzur porten a l’actualitat les peces recollides pel musicòleg Felip Pedrell al Cancionero musical espanyol; el santfruitosnec Adrià Grandia vol refer l’imaginari sonor de la viola de roda a Re; i Al voltant dels trobadors contemporanis, un projecte reuneix quatre joves autors, compositors i intèrprets de llengua occitana i catalana amb la proposta de fer una relectura de l’art del trobar.

Propostes familiars i escolars.-Miren cap al present tot relacionant cultura i educació el titella gegant Tomasa de la Companyia Matito Titelles, i els cinc espectacles del programa Firaescoles, adreçat als centres educatius de la comarca: Ganbara Doinuak, de la companyia basca Markeliñe, sobre la importància de conservar el patrimoni; la veritable història d’en Jan Petit, protagonista de la cançó popular, que ens explicaran la Cia. del Teatre de l’Aurora; el concert UllsClucs, de l’Obrador d’arrel, sobre les músiques de l’Obra del Cançoner Popular, amb direcció musical d’Arnau Obiols i direcció escènica de Sònia Gómez; i dues propostes de Xarxa Alcover: No sé com gloses!, una proposta teatral sobre el cant improvisat; i l’espectacle de titelles Sopa de lletres d’Engruna Teatre, protagonitzada per una nena que ha de fugir del seu país i arriba a un poble on ningú vol compartir res.

Banc d’aliments.- Per altra banda, Fira Mediterrània i la Fundació Convent de Santa Clara de Manresa han organitzat una recollida d’aliments. Aquesta acció benèfica es durà a terme diumenge 17 d’octubre, al Teatre Kursaal. Per poder assistir a les actuacions de Pol Jiménez a les 17h i/o a la de Manel Camp amb l’Esbart Dansaire de Rubí de les 18.30 h, caldrà portar l’entrada i entregar aliments al punt d’entrega que hi haurà ubicat a l’accés del teatre a partir de les 16.30 h i fins a les 18.30 h. L’entrega d’aliments estarà oberta a tota la població.

Venda d’entrades.-Les entrades de la 24a Fira Mediterrània es posaran a la venda el 4 de setembre.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Festa Major d’hivern
43 views
43 views

Festa Major d’hivern

Redacció - 29 de gener de 2023
El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi
65 views
65 views

El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023  IV diumenge de durant l’any /  Cicle A
48 views
48 views

Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023 IV diumenge de durant l’any / Cicle A

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com