0 Shares 734 Views

Es construeix una rampa a la resclosa de Sant Benet, al riu Llobregat

24 de setembre de 2019
734 Views

La Fundació Catalunya La Pedrera està construint una rampa de peixos a la resclosa de Món Sant Benet, al riu Llobregat, entre Sant Fruitós de Bages i Navarcles amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels peixos i altres animals propis del riu, com tortugues, crancs, llúdrigues, etc., que actualment no poden franquejar la resclosa.

La Fundació Catalunya La Pedrera s’ha volgut sumar a la proposta, cada vegada més estesa, de construccions de connectors fluvials, coneguts com escales o rampes de peixos, que guanyen desnivell progressivament i serveixen per ajudar els peixos a superar les infraestructures que els impedeixen moure’s amb facilitat.

Els treballs que ara s’han impulsat al meandre de Món Sant Benet per part de la Fundació compten amb els estudis i càlculs previs que s’han fet d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i que, a més enllà de la seva funcionalitat, preveuen una estructura pensada perquè quedi totalment integrada en el paisatge. Tenen un cost de 180.000 euros.

La intervenció a la zona va iniciar-se fa unes setmanes i és previst que finalitzi a mitjans de desembre. El sediment que s’extregui d’aquest zona del riu, si és vàlid un cop analitzat, s’utilitzarà als horts de Món Sant Benet.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?
35 views
35 views

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?

Redacció - 2 de desembre de 2021
Trobada d’exalumnes de ballet de l’escola Paidos
97 views
97 views
Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.
101 views
101 views

Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.

Redacció - 1 de desembre de 2021
Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011
149 views
149 views

Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011

Redacció - 1 de desembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com