0 Shares 1363 Views

Es construeix una rampa a la resclosa de Sant Benet, al riu Llobregat

24 de setembre de 2019
1363 Views

La Fundació Catalunya La Pedrera està construint una rampa de peixos a la resclosa de Món Sant Benet, al riu Llobregat, entre Sant Fruitós de Bages i Navarcles amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels peixos i altres animals propis del riu, com tortugues, crancs, llúdrigues, etc., que actualment no poden franquejar la resclosa.

La Fundació Catalunya La Pedrera s’ha volgut sumar a la proposta, cada vegada més estesa, de construccions de connectors fluvials, coneguts com escales o rampes de peixos, que guanyen desnivell progressivament i serveixen per ajudar els peixos a superar les infraestructures que els impedeixen moure’s amb facilitat.

Els treballs que ara s’han impulsat al meandre de Món Sant Benet per part de la Fundació compten amb els estudis i càlculs previs que s’han fet d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i que, a més enllà de la seva funcionalitat, preveuen una estructura pensada perquè quedi totalment integrada en el paisatge. Tenen un cost de 180.000 euros.

La intervenció a la zona va iniciar-se fa unes setmanes i és previst que finalitzi a mitjans de desembre. El sediment que s’extregui d’aquest zona del riu, si és vàlid un cop analitzat, s’utilitzarà als horts de Món Sant Benet.

Jaume Grandia

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
27 views
27 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
24 views
24 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
38 views
38 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com