0 Shares 409 Views

ERC Sant Fruitós

24 de maig de 2019
409 Views

Per què us presenteu?
ERC presenta candidatura perquè estem convençuts que som el motor d’una manera diferent de fer política, amb un model clar de poble, prioritzant amb les persones per sobre de qualsevol altre cosa.
El nostre eslògan és #ambtumésimillor, i creiem que parla per sí sol. Som una candidatura integradora, que vol tenir present i governar per tothom i amb tothom.
Quins són els eixos del vostre programa?
El programa d’ERC té tres eixos:
#Participació com a eina d’apoderament dels veïns i les veïnes, de fer que tothom se senti implicat en fer de Sant Fruitós un poble cada dia millor, cridats a parlar i garantia de ser escoltats.
#Justícia social per una igualtat d’oportunitats per totes i tots, sense diferenciacions, i amb polítiques que donin eines i suport a les persones, treballant sempre a través de les capacitats de cadascú.
#Sostenibilitat i respecte pel medi ambient perquè som incapaços de pensar en Sant Fruitós sense veure l’entorn natural que tenim, protegir-lo i preservar-lo i fomentant l’ús de les energies netes i renovables.
Balanç de la última legislatura. Què s’ha fet bé i què malament? Què hauríeu fet de diferent?
La feina que ha fet ERC des de l’oposició, ha estat molta i molt bona. Hem estat constructius, no hem deixat de fer propostes per millorar el poble i la vida dels veïns en cap moment; no ens ha importat que les medalles se les pengés algú altre mentre la millora s’acabés fent, com per exemple les marquesines d’autobús que ara s’estan instal·lant.
Ens ha mancat la cerca de consens per part de l’equip de govern en molts temes, com per exemple amb el POUM, la gestió del cementiri, tanatori i crematori, la residència i altres temes que afectaran a Sant Fruitós per molts anys.
Ens ha mancat coherència en tema de país, i també en tema de lluita per les llibertats. ERC no som ambigus i ens posicionem amb claredat: som independentistes i ferms defensors de la llibertat.
Hauríem fet diferent les coses que ens han mancat, evidentment. La cerca de consens, la posada en valor de la participació ciutadana, la recerca de model de poble centrat en la gent.
Quines mancances trobeu que hi ha a Sant Fruitós i quines propostes teniu per superar-les?
A Sant Fruitós li manca un model de futur que assenyali les línies fonamentals, que endreci els equipaments, que estructuri tot el poble. Un ordenament urbanístic modern, actual, i no caduc. Farem un nou POUM;
Sant Fruitós té grans mancances en equipaments com ara un espai on poder posar a l’abast de tothom activitats artístiques, culturals, creatives. Construirem un Centre Cultural a la plaça 11 de setembre.
Falta un model econòmic i de desenvolupament modern de l’economia. Farem un Viver d’empreses, subvencionarem la quota del primer any als nous autònoms i bonificarem les empreses que inverteixin en I+D.
Manquen serveis adreçats al benestar de les persones. Farem un Centre Obert per a infants i adolescents en situació de risc, una Ludoteca, ampliarem de l’Esplai dels Avis i amb un model de gestió que optimitzi el recurs i també un servei d’àpats a domicili.
Cal que els canals de comunicació siguin fluids i constants, i que l’accés a l’administració sigui fàcil i resolutiva. Afavorirem la comunicació, serem accessibles, transparents i facilitadors.
Esteu disposats a fer pactes per formar govern amb alguna altre candidatura? Amb qui?
Volem governar per poder desenvolupar el projecte en que creiem, i ser coherents, i per tant ens plantejarem pactes en funció d’això.
Per què demaneu el vot a la ciutadania?
Perquè som la única candidatura d’esquerres, republicana i social de debò, perquè pensem en el millor pel poble.
Perquè és necessari que Sant Fruitós tingui un govern centrat en les persones, transparent i participatiu.
Perquè la república la construirem des dels municipis, i Sant Fruitós ha de ser municipi republicà de debò.
Perquè cal que ERC guanyi les eleccions perquè el POUM sigui redactat de nou, respectuós amb el medi ambient i amb un creixement sostenible.
Tres paraules que us defineixin.
Treballadors, compromesos i positius.
En cas de que forméssiu part del Govern, com penseu compaginar la vostra tasca a l’Ajuntament amb la família, feina i temps lliure?
Quan decideixes presentar una candidatura ja saps que tocarà fer trenca-closques per poder compaginar totes les facetes de la vida.
Segur que on més repercutirà és en el temps lliure, i intentarem que on menys afecti sigui a la família. Una gran sort és tenir la família que ens fa costat, això facilita molt les coses.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
337 views
337 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
261 views
261 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
328 views
328 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com