0 Shares 291 Views

ERC Sant Fruitós demana que es doni més informació als veïns i veïnes sobre els descomptes en les taxes i impostos municipals

9 de febrer de 2020
291 Views

Els republicans critiquen la poca difusió dels ajuts per part de l’equip de govern
ERC Sant Fruitós demana a l’equip de govern de l’Ajuntament (Gent fent Poble) que faciliti i difongui més informació als santfruitosencs i santfruitosenques sobre els descomptes i ajuts en les taxes i impostos municipals. Tenint en compte que ja fa algunes setmanes que es van aprovar les ordenances municipals (el document on s’especifiquen les taxes i els impostos que tots els veïns i veïnes de Sant Fruitós han de pagar el proper any), des d’ERC assenyalen que seria necessari donar a conèixer entre la ciutadania les excepcions, ajuts i descomptes que hi apareixen, perquè així, apunten, “als contribuents els serà més fàcil saber si tenen dret o no de gaudir-ne”. Fins la setmana passada no es va fer una reunió explicativa, a la que va assistir molt poca gent i on pràcticament no es va donar informació sobre bonificacions.
D’entre els ajuts i descomptes s’hi troba, per exemple, que si es fa servir la deixalleria municipal un mínim de vegades, la taxa de recollida de la brossa es veu disminuïda en un 25%. Un altre exemple és en el cas de la instal·lació de mòduls fotovoltaics a la teulada per produir electricitat, que redueix el rebut de l’IBI durant dos anys consecutius un 50%.
ERC Sant Fruitós critica la poca pro activitat de l’equip de govern en fer difusió d’aquests descomptes i es pregunta “per què, malgrat que al consistori els consten totes les dades de cada ciutadà/na, ha de ser sempre l’interessat o interessada qui hagi d’anar en primera instància a l’Ajuntament a informar-se i, si ho creu convenient, fer la sol·licitud, en comptes de ser l’Ajuntament qui, a partir de les dades de cada família, informi dels descomptes als quals té dret”.
Grup Municipal
ERC Sant Fruitós de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com