0 Shares 1374 Views

Entrevista a Jordi Carulla.

9 d'abril de 2020
1374 Views

Per: Ferran Grandia

Com et vas iniciar en el món de la màgia?
Doncs vaig començar en aquest món ja de ben petit, de la mà del meu avi. Ell sempre ha fet aquells jocs típics que segur que us han fet a tots alguna vegada; Fer aparèixer una moneda de darrere l’orella, el joc de “treure’s” el dit, aquell de les 21 cartes… Aquests petits miracles van fer que em comencés a agradar la màgia i que en volgués aprendre els seus secrets.
La meva afició com a tal però, va començar quan als 7 o 8 anys els Reis Mags em van regalar la meva primera caixa de màgia, i a partir d’aquí ja va començar tot; Els primers espectacles amb capa i barret al menjador de casa, donar la tabarra a amics i família amb allò de “Agafa una carta!”. Hores practicant al mirall del menjador de casa, llegint llibres, i compartint dubtes amb altres aficionats a través de fòrums d’internet (Encara no hi havia youtube)… També vaig començar a fer cultura, anant al teatre amb la família a veure gal·les i actuacions… I un dia em vaig animar, em vaig presentar en un concurs de talents del meu barri i el vaig guanyar! A partir d’aquí, veient que el que feia agradava i entretenia a la gent, m’hi vaig aficionar encara més, i em vaig posar el nom artístic de Mag Caru.

Com compagines la teva feina i el teu hobby de la màgia?
Compaginar la feina al NexeJove amb la meva afició a la màgia és fàcil, perquè la majoria d’actuacions, congressos i trobades que fem els mags solen ser en cap de setmana. Això fa que entre setmana pugui treballar normalment, i em permet dedicar la resta d’hores a la màgia sense que se solapi l’una cosa amb l’altra.

Al NexeJove però, a part del nostre horari d’obertura entre setmana, organitzem i dinamitzem moltes activitats en caps de setmana i festius, com ara el Carnestoltes, l’Estiu Jove, tornejos esportius, concerts…, i hi ha vegades en què no es pot fer tot. Afortunadament, hi ha molt bona relació amb els companys mags i magues del territori, i sempre ens podem cobrir els uns als altres si fa falta.

Quantes hores pràctiques durant la setmana per millorar els trucs?
Entre setmana procuro fer com a mínim una hora al dia aprofitant estones i hores mortes. Els caps de setmana un matí o una tarda sencera com a mínim si no tinc alguna actuació, congrés o trobada amb altres mags.

Com es la teva feina dins del NEXE JOVE?
La veritat és que és una feina molt dinàmica i polivalent!
Des del NexeJove es gestiona l’Àrea d’Acció Juvenil de l’Ajuntament, que inclou el Punt d’Informació Juvenil, i també el casal de joves del poble.
Per tant a grans trets, al NexeJove desenvolupem les tasques administratives pròpies d’una Àrea de l’Ajuntament (programació, desenvolupament i avaluació d’activitats per a joves, gestió d’expedients, reunions tècniques…), però també duem a terme les tasques de dinamització de la informació pròpies d’un informador juvenil (campanyes informatives, informar, orientar i assessorar a joves, entitats i col·lectius…), i a més a més dinamitzem les tardes al NexeJove (Jocs de taula, ping-pong, sales d’estudi…). Així que tant ens podreu trobar acompanyant als joves en el seu creixement (acadèmic, emocional o professional) com organitzant un taller de cuina, dinamitzant un torneig esportiu o participant en la gimcana marrana a l’estiu.
Com veieu no parem!

Creus que la màgia és un bon recurs per engrescar a la gent jove a veure espectacles i fer cultura?
Jo crec que sí, que és un bon recurs per tota mena de públic.
Es tracta d’un tipus d’espectacle que, a part de no tenir edat, integra moltes disciplines; Teatre i humor principalment, però també mímica, dansa, música, circ, clown…
Té una mica de tot en definitiva. A part, a tothom li agrada deixar-se il·lusionar i passar una bona estona, i en definitiva, això és el que busca la màgia.

Il.lusionisme o magia ?
Tant una cosa com l’altra. Els mags realment som il·lusionistes, i tal com diu la paraula, ens dediquem a crear i a repartir il·lusió. La màgia és real, però no la fem nosaltres, si no les persones que creuen en ella!
La feina del mag doncs, és la d’ajudar a la gent a desconnectar de la realitat per uns moments i a connectar amb el nen interior de cadascú, aquell que creu que tot és possible. Dit d’una altra manera, és la imaginació dels espectadors la que agafa aquestes il·lusions que fem els mags, i fa que els nostres jocs de mans es transformin en miracles i fets impossibles; En màgia.

Vols fer del teu hobby la teva professió?

No ho descarto algun dia, però potser més endavant.
Realment són pocs els mags que es poden dedicar completament a la màgia com a professió, ja que malauradament viure exclusivament de qualsevol disciplina artística és molt complicat al nostre país, on no es dóna a la cultura la importància que realment es mereix.
Personalment, de moment prefereixo seguir-ho fent com una bona afició, sense pressions i perquè m’agrada, i separar-ho de la feina, per evitar que s’acabi convertint en una obligació,

Quan et podrem veure actuar a Sant Fruitós?
De moment encara no s’ha donat el cas, però si em voleu veure fent màgia o informar-vos de properes actuacions ho podeu fer a través del web i les xarxes socials!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1705 views
1705 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
51 views
51 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
81 views
81 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com