0 Shares 142 Views

Entrevista a Joan Carles Batanés Subirana pels 10 anys de Gent fent Poble

22 de maig de 2021
142 Views
Per: Redacció

Com va néixer Gent fent Poble ?

Va sorgir de la inquietud d’exregidors i exalcaldes del nostre poble que veien amb preocupació la rigidesa i l’immobilisme que els partits polítics estaven tenint a l’Ajuntament, i sobretot per l’actitud d’esquena a les realitats del poble del partit que venia governant feia anys. Van apostar per un format diferent, més directe, i tocant molt de peus a terra. Una agrupació d’electors independent va ser la fórmula que recollia aquest sentiment.

Us va sorprendre l’èxit que vàreu tenir des d’un bon començament ? A què creieu que va ser degut ?

Sí. Ens va sorprendre. L’objectiu era arribar a 2 regidors i a les primeres eleccions en vàrem treure 4. Crèiem que la idea de GfP era bona i per tant estàvem esperançats en el resultat, però el què ens va sorprendre més fou que haguéssim sabut captar l’atenció i l’interès dels ciutadans en poc temps i amb un format d’electors nou. Els 4 regidors segurament van ser degut al fet que se’ns va veure com persones normals del poble que volíem treballar de la mà de la gent d’a peu.

Com veieu les vostres dues primeres legislatures i aquesta última ?

Creiem que vàrem demostrar que la gent no es va equivocar triant la nostra opció. L’objectiu d’apropar-nos a les necessitats reals i donar solucions i, sobretot, portar-les a terme, va ser el gran canvi que ens va fer gaudir als qui governàvem i va fer canviar el nostre municipi.

La major satisfacció era veure a les persones orgulloses del seu poble. També vàrem demostrar que governs de coalició també podien tirar endavant amb un bon lideratge, amb rigor i tenacitat, i sobretot escoltant i comprenent. A les segones eleccions vàrem treure 5 regidors i a les terceres, 6 regidors, fet que demostraria que el nostre projecte és viu i que alhora ens omple de major responsabilitat de cara a la nostra tasca a fer.

L’actual legislatura va començar amb duresa, veient els entrebancs posats per assolir un Cartipàs municipal i de sobte la pandèmia de la Covid-19. I després de dedicar hores i esforços per estar al costat de la gent durant el confinament, ens presenten una moció de censura. Però seguim units i treballant.

D’aquí a dos anys s’acaba aquesta legislatura, com veieu el futur de GfP ?

Considerem que el projecte de GfP encara és vàlid i no ha caducat. El grup segueix sense fissures i pel fet de deixar de governar la gent no ha marxat, al contrari, hem rebut  adhesions i recolzaments nous. El fet de ser un grup heterogeni de pensament, donant validesa a tots els valors i postures, obert a tothom, i amb un objectiu comú clar: treballar incansablement per millorar Sant Fruitós de Bages, fa que veiem el futur amb ganes de poder continuar. També tenim clar que cal aprendre dels errors propis, que en fem, i caldrà explicar bé els nous reptes de futur que GfP proposarà a tots els santfruitosencs i santfruitosenques.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Foto record – “Eleccions 2011”
453 views
453 views

Foto record – “Eleccions 2011”

Redacció - 15 de juny de 2021
Teresa Riquelme. Camins
273 views
273 views

Teresa Riquelme. Camins

Redacció - 15 de juny de 2021
Frase de la setmana. Joan Fuster
932 views
932 views

Frase de la setmana. Joan Fuster

Redacció - 14 de juny de 2021
Eternament agraïts!!!!!
251 views
251 views

Eternament agraïts!!!!!

Redacció - 14 de juny de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com