0 Shares 1135 Views

Entrevista a Joan Carles Batanés Subirana pels 10 anys de Gent fent Poble

22 de maig de 2021
1135 Views
Per: Redacció

Com va néixer Gent fent Poble ?

Va sorgir de la inquietud d’exregidors i exalcaldes del nostre poble que veien amb preocupació la rigidesa i l’immobilisme que els partits polítics estaven tenint a l’Ajuntament, i sobretot per l’actitud d’esquena a les realitats del poble del partit que venia governant feia anys. Van apostar per un format diferent, més directe, i tocant molt de peus a terra. Una agrupació d’electors independent va ser la fórmula que recollia aquest sentiment.

Us va sorprendre l’èxit que vàreu tenir des d’un bon començament ? A què creieu que va ser degut ?

Sí. Ens va sorprendre. L’objectiu era arribar a 2 regidors i a les primeres eleccions en vàrem treure 4. Crèiem que la idea de GfP era bona i per tant estàvem esperançats en el resultat, però el què ens va sorprendre més fou que haguéssim sabut captar l’atenció i l’interès dels ciutadans en poc temps i amb un format d’electors nou. Els 4 regidors segurament van ser degut al fet que se’ns va veure com persones normals del poble que volíem treballar de la mà de la gent d’a peu.

Com veieu les vostres dues primeres legislatures i aquesta última ?

Creiem que vàrem demostrar que la gent no es va equivocar triant la nostra opció. L’objectiu d’apropar-nos a les necessitats reals i donar solucions i, sobretot, portar-les a terme, va ser el gran canvi que ens va fer gaudir als qui governàvem i va fer canviar el nostre municipi.

La major satisfacció era veure a les persones orgulloses del seu poble. També vàrem demostrar que governs de coalició també podien tirar endavant amb un bon lideratge, amb rigor i tenacitat, i sobretot escoltant i comprenent. A les segones eleccions vàrem treure 5 regidors i a les terceres, 6 regidors, fet que demostraria que el nostre projecte és viu i que alhora ens omple de major responsabilitat de cara a la nostra tasca a fer.

L’actual legislatura va començar amb duresa, veient els entrebancs posats per assolir un Cartipàs municipal i de sobte la pandèmia de la Covid-19. I després de dedicar hores i esforços per estar al costat de la gent durant el confinament, ens presenten una moció de censura. Però seguim units i treballant.

D’aquí a dos anys s’acaba aquesta legislatura, com veieu el futur de GfP ?

Considerem que el projecte de GfP encara és vàlid i no ha caducat. El grup segueix sense fissures i pel fet de deixar de governar la gent no ha marxat, al contrari, hem rebut  adhesions i recolzaments nous. El fet de ser un grup heterogeni de pensament, donant validesa a tots els valors i postures, obert a tothom, i amb un objectiu comú clar: treballar incansablement per millorar Sant Fruitós de Bages, fa que veiem el futur amb ganes de poder continuar. També tenim clar que cal aprendre dels errors propis, que en fem, i caldrà explicar bé els nous reptes de futur que GfP proposarà a tots els santfruitosencs i santfruitosenques.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Ara que ja s’acaba batxillerat…
60 views
60 views

Ara que ja s’acaba batxillerat…

Institut Gerbert d’Aurillac - 22 de maig de 2024
L’atenció personal, una espècie en vies d’extinció?
46 views
46 views
DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH
96 views
96 views

DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH

Redacció - 20 de maig de 2024
“Albiol encerta”
73 views
73 views

“Albiol encerta”

Narcís Lupón - 20 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com