0 Shares 1444 Views

Entrevista a Cristina Murcia, PSC

16 de juliol de 2019
1444 Views

Quin balanç feu de la legislatura passada?
En termes generals el balanç va ser positiu per totes les iniciatives i projectes que es van poder dur a terme i que constaven al nostre programa electoral. Malgrat el balanç general va ser aquest, els darrers 18 mesos no van ser un exemple de cooperació plena per part dels components del pacte de govern així com tampoc vam trobar que les formes fossin les més adequades, ja que el respecte que mereixen els diferents actors polítics d’un pacte no es va respectar en diverses ocasions.

De les actuacions que s’han fet, quines hi esteu d’acord i quines no hauríeu fet.
En moltes actuacions, hem estat el motor per dur-les a terme, ja que estàvem a govern i encara que amb poca representació hem estat , en moltes ocasions, el punt crític que donava un color més viu als projectes. Però, insistim que en la darrera fase de la legislatura això no ha estat així.
Per exemple, l’aprovació per decret d’una llicència en l’apertura d’una important superfície comercial al municipi, en la que no es va prioritzar ,sota el nostre punt de vista, l’interès comú. Però en general, totes aquelles iniciatives que des de alcaldia es van impulsar unilateralment. Aquestes, òbviament, es van impulsar sense el nostre recolzament.

Com veieu la propera legislatura sense majoria absoluta?
El consens i el diàleg, acompanyat d’una bona negociació, estan inserits al nostre ADN polític, per tant, creiem que l’escenari actual és ideal per poder sumar totes les sensibilitats polítiques als diferents projectes que Sant Fruitós necessita. En síntesi, creiem que la situació actual només pot beneficiar a la ciutadania.
D’altra banda, tot i no haver fet coalició, l’equip de govern ens trobarà sempre en aquells temes que siguin importants en el desenvolupament del nostre municipi.

Perquè heu decidit no fer cap tipus de coalició per tal de fer un govern de majoria absoluta?
Nosaltres només hem optat per no repetir el pacte de govern de la passada legislatura, ja que l’altra força política ens va deixar palès a la darrera etapa, que el consens i el pacte no eren prioritaris per ells.

Quins creieu que són els reptes prioritaris per aquesta legislatura?
El nostre grup creu que les urnes i el seu resultat ha de ser respectat, però no podem cometre l’error de quedar-nos amb la meitat del missatge de la població. Això seria cometre un greu error d’anàlisis polític. És per això, que reconeixem i felicitem a GFP pels resultats, però convidem als components d’aquesta força i en especial al seu líder a realitzar un bany de realitat en reconèixer que un govern en minoria, requereix d’un tarannà de consens, d’escolta activa i de lideratge proactiu i no reactiu. De moment, creiem que aquests ingredients no s’estan donant i necessitem que es donin, per començar a ser part important en la presa de decisions, ja que no creiem en les polítiques maniquees de vencedors i vençuts.

Quins punts del vostre programa creieu que podrien ser acceptats per l’actual govern?
Per nosaltres haurien de ser tots, però de moment no estem rebent aquest feedback per part de l’actual govern.

Quins aspectes del POUM creieu que no s’haurien de tocar i quins s’haurien de revisar?
Creiem que els estudis realitzats fins ara i que han tingut un cost econòmic important s’haurien de poder aprofitar. Ara bé, el tema clau és poder obtenir el màxim consens de tots els regidors en els aspectes més cabdals per a la població. Per tant, hauríem de impulsar una veritable participació ciutadana pels canals efectius, ja que opinem que aquest aspecte no ha estat del tot satisfactori.

Quina hauria de ser, segons vosaltres, la col·laboració amb municipis veïns?
Ja existeixen alguns serveis mancomunats, però creiem que és una faceta poc desenvolupada al nostre entorn més immediat. Ens agradaria poder implementar aquest tipus de col·laboracions entre municipis ja que està demostrat que suposen un estalvi i una reciprocitat que porta moltes coses positives. Al final, la prosperitat d’un territori i el seu benestar és fruit, moltes vegades, de la cohesió i la cooperació dels seus municipis.

Quin rol juga a Sant Fruitós la participació ciutadana? Qué es podria fer perqué augmenti?
En general, les nostres societats tenen aquesta mancança. La nostra feina com a polítics és trobar la clau per atreure a la participació dels nostres ciutadans. El problema radica en fer atractives totes aquelles iniciatives que són necessàries pel bon funcionament del poble. Des de el punt de vista polític, ens trobem que hi ha moltíssima gent implicada al 200 % i que fa que rutlli tot, però la llàstima és que son una part petita de la població . Hem de seguir treballant per implicar cada dia més a més ciutadans, ja que són la eina clau de tot.

Cristina Múrcia – PSC

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
29 views
29 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
27 views
27 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
41 views
41 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com