0 Shares 824 Views

En Picanyol ha mort una mica

28 de març de 2021
824 Views
Text: Galdric Sala

 

Morir una mica sembla una expressió extranya, contradictòria, difícil d’entendre… però parlem d’algú que va fer d’allò impossible, sorprenent, i fora de l’abast de un mortal qualsevol, la seva forma d’expressar-se, i no només això, sinó que aquesta manera de dir coses es va convertir en un referent per més de dues generacions.

En Picanyol, entre altres formes, s’expressava i ens explicava realitats a través de la màgia, dels trucs, dels jocs de mans d’un personatge de còmic genial: Ot el Bruixot

En aquest meravellós personatge que veu la llum a través de les pàgines de Cavall Fort, veiem al seu autor, veiem un caràcter, veiem una personalitat… pocs autors son capaços de crear un personatge que captivi tant a infants com a gent de 100 anys, i, és clar, a totes les franjes d’edat que hi ha entremig. I és així perquè cada aparició del Bruixot es pot interpretar i entendre de manera diferent en funció de l’edat del “lector”, i poso “lector” entre cometes perquè Ot el Bruixot mai va dir ni una sola paraula.

Vaig tenir el gran honor de conèixer en Picanyol personalment arran d’un acudit que vaig publicar al diari Regió7 ara deu fer uns 3 anys, l’autor d’un dels meus herois de la infància, l’adolescència i la “maduresa”, fins al punt que és responsable involuntari del nom d’un dels meus fills. Vaig conèixer la persona darrera Ot el Bruixot, però conversant amb ell, prenent un cafè a la plaça de l’ajuntament del seu Moià natal, vaig descobrir, amb emoció, que vaig conèixer, també, a Ot el Bruixot.

La setmana passada, en Picanyol ens va deixar una mica, perquè obrint les pàgines del Cavall Fort, el veureu fent tot tipus de prodigis.

Descansa en pau Mestre.

Galdric Sala

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com