0 Shares 620 Views

En Picanyol ha mort una mica

28 de març de 2021
620 Views
Text: Galdric Sala

 

Morir una mica sembla una expressió extranya, contradictòria, difícil d’entendre… però parlem d’algú que va fer d’allò impossible, sorprenent, i fora de l’abast de un mortal qualsevol, la seva forma d’expressar-se, i no només això, sinó que aquesta manera de dir coses es va convertir en un referent per més de dues generacions.

En Picanyol, entre altres formes, s’expressava i ens explicava realitats a través de la màgia, dels trucs, dels jocs de mans d’un personatge de còmic genial: Ot el Bruixot

En aquest meravellós personatge que veu la llum a través de les pàgines de Cavall Fort, veiem al seu autor, veiem un caràcter, veiem una personalitat… pocs autors son capaços de crear un personatge que captivi tant a infants com a gent de 100 anys, i, és clar, a totes les franjes d’edat que hi ha entremig. I és així perquè cada aparició del Bruixot es pot interpretar i entendre de manera diferent en funció de l’edat del “lector”, i poso “lector” entre cometes perquè Ot el Bruixot mai va dir ni una sola paraula.

Vaig tenir el gran honor de conèixer en Picanyol personalment arran d’un acudit que vaig publicar al diari Regió7 ara deu fer uns 3 anys, l’autor d’un dels meus herois de la infància, l’adolescència i la “maduresa”, fins al punt que és responsable involuntari del nom d’un dels meus fills. Vaig conèixer la persona darrera Ot el Bruixot, però conversant amb ell, prenent un cafè a la plaça de l’ajuntament del seu Moià natal, vaig descobrir, amb emoció, que vaig conèixer, també, a Ot el Bruixot.

La setmana passada, en Picanyol ens va deixar una mica, perquè obrint les pàgines del Cavall Fort, el veureu fent tot tipus de prodigis.

Descansa en pau Mestre.

Galdric Sala

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
38 views
38 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 3 de desembre de 2022
Horaris i partits del cap de setmana
44 views
44 views

Horaris i partits del cap de setmana

ASFE - 2 de desembre de 2022
Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
52 views
52 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com