0 Shares 192 Views

Els pagesos faran marxes lentes cap a Barcelona aquest dimecres

6 de febrer de 2024
192 Views

Els agricultors a Lleida, Catalunya Central, Girona, Tarragona i Ebre acorden fer nit a la carretera

Els pagesos traslladaran les mobilitzacions cap a Barcelona a partir de dimecres. Els agricultors que tallen l’A-2 a Ponent han decidit en assemblea que demà a les 7 del matí sortiran amb els tractors direcció a la capital catalana. A la Catalunya Central també han decidit fer marxes lentes amb tractor cap a Barcelona dimecres al matí. Els de la zona del Berguedà, el Bages i el Solsonès, que tallen la C-16, agafaran els tractors per anar a unir-se amb els del Vallès a la C-55 i la C-58. A Tarragona i Girona s’han pres decisions similars. A banda, els agricultors a Lleida, la Catalunya Central, Girona, Tarragona i Ebre han acordat fer nit a la carretera, per traslladar demà al matí la reivindicació a la capital catalana.

Les mobilitzacions cap a Barcelona comportaran que no hi hagi talls als punts on n’hi està havent aquest dimarts. Els pagesos de la Catalunya Central havien debatut en un primer moment si traslladaven ja avui la protesta a les immediacions de Barcelona per acabar-hi d’arribar demà, però finalment han decidit fer nit a la C-17 i la C-25 i sortir demà al matí. La intenció és baixar per la C-17 i per la C-33 i entrar a Barcelona per l’avinguda Meridiana. Preveuen arribar-hi cap al migdia.

Pel que fa als pagesos de Ponent, que conformen el gruix majoritari del tractors mobilitzats avui, després de passar la nit a la carretera la columna baixarà cap al Bruc, on s’aturarà per reomplir els dipòsits de combustible dels tractors amb un camió cisterna que hauran desplaçat fins a aquest indret.

La previsió d’aquesta columna és que entrin a Barcelona per l’avinguda Diagonal, on els pagesos deixaran els tractors i aniran a la seu de la Comissió Europea, a la delegació del govern espanyol i finalment a la seu del Govern per reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Els representants dels pagesos li donaran un manifest amb les seves reivindicacions i les signatures que han recollit. Esperen poder parlar amb el màxim representant polític català de les demandes que tenen.

A Tarragona també ho faran així, de tal manera que mantindran el tall de 24 hores a les vies de Montblanc que puguin assumir. Tot i això alguns dels manifestants aniran a passar la nit a casa per descansar abans de reprendre la protesta direcció Barcelona. La previsió és que els que es quedin a la carretera hi estiguin fins a les set del matí i després marxin cap a la capital catalana.

Pel que fa als agricultors de l’Ebre, també se sumaran a la iniciativa dels de Tarragona, i demà al matí pujaran cap a Barcelona amb aquesta columna. Faran nit a l’AP-7 i de matinada desmuntaran el campament per sortir cap a la capital catalana.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
355 views
355 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
278 views
278 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
331 views
331 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com