0 Shares 217 Views

Els Mossos d’Esquadra instrueixen 10.567 denúncies per violència de gènere des de l’inici de l’any

25 de novembre de 2020
217 Views
Per: Comunicació / Mossos d’Esquadra.-
  • Vuit dones i una nena han sigut víctimes mortals de la violència de gènere en el que portem d’any
  • En 5 de les 9 morts, l’entorn més proper de la víctima coneixia la situació de violència masclista però no s’havia denunciat
  • S’han detingut 4.282 homes en motiu de violència de gènere amb un descens del 24% dels menors detinguts d’entre 14 i 17 anys
  • El telèfon 112 va registrar un descens del 41,6% en les trucades “per alertar de situacions de violència de gènere” el mes de març

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, acompanyat de la inspectora dels Mosso d’esquadra, Montserrat Escudé, ha comparegut aquesta tarda per informar sobre l’evolució de les dades de violència de gènere durant l’any 2020.

En la seva intervenció, el conseller ha manifestat que “la prevenció i la detecció és fonamental per acabar amb aquesta xacra que ens colpeja i que tant ens costa de superar”. “El terreny a recórrer i la millora està en l’educació per tal d’erradicar la violència masclista que no es fenomen local sinó mundial”, fent referència a l’article 14 del conveni d’Istanbul ratificat l’any 2011 per l’Estat espanyol que “per tant és d’aplicació directa”, ha dit.

Sàmper ha fet així una “crida a l’educació dels més petits per intentar erradicar entre tots aquesta xacra que quan arriba sempre aquest 25 de novembre fem el mateix discurs i a l’any següent veiem que les sifres no han millorat”. “Hi ha molt camí per recórrer”, ha afegit.

En aquest sentit, el titular d’Interior ha manifestat que “la prevenció és fonamental, sobretot en les fases més primerenques de la infantesa i de l’adolescència”.

Sàmper, que ha afirmat que la situació de la pandèmia ha provocat l’augment de vulnerabilitat de dones víctimes de la violència de gènere i dels seus fills, també ha destacat “la gran feina que es fa per part de les policies locals, la gran majoria d’elles tenen un servei equiparable al que tenen els mossos d’esquadra. Fan les actuacions inicials, reben les denúncies i  fan el seguiment de forma acurada de cada cas” i ha posat en valor “el paper important i rellevant del món local on molts ajuntaments tenen serveis i regidories d’atenció a la dona i on, per tant, existeix una sensibilitat del tot demostrada i acreditada”.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Opinions de sobreatula – Bona Festa Major
40 views
40 views

Opinions de sobreatula – Bona Festa Major

Jordi Morros - 2 de juliol de 2022
7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet
190 views
190 views

7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet

Redacció - 1 de juliol de 2022
FC Fruitosenc – Secció 4 tocs
36 views
36 views

FC Fruitosenc – Secció 4 tocs

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 1 de juliol de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com