0 Shares 209 Views

Els Mossos d’Esquadra detenen la falsa metgessa que va treballar set mesos a l’Hospital de Berga

25 de juliol de 2023
209 Views
. La detinguda no té cap titulació universitària per exercir la medicina, tot i que en algun centre va mostrar un resguard de pagament fals del títol de graduada en Medicina de la Universitat de Girona
. En la primera fase de la investigació els mossos han confirmat que s’ha fet passar per infermera i metgessa en un mínim de tres centres sanitaris i en una empresa de prevenció de serveis sanitaris

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga van detenir ahir a la nit, una dona de 30 anys com a presumpta autora de quatre delictes per intrusisme professional, falsificació de document públic i usurpació d’estat civil.

El passat dijous la gerent de l’Hospital de Berga va denunciar als mossos que des del mes de desembre de 2022 tenien una metgessa al servei d’urgències que no disposava de la titulació requerida. Una empresa de serveis sanitaris preventius, on la suposada metgessa havia buscat feina, va alertar a l’hospital del Berguedà de la possible falsedat. Segons la base de dades del Col·legi de Metges de Barcelona utilitzava el número de col·legiat d’un altre doctor.

En una primera fase de la investigació els mossos van corroborar, a través del Ministerio de Universidades, que la dona no disposava de cap títol universitari a l’Estat Espanyol, ni cap títol extern homologat per l’Estat. Quan els responsables de personal de l’Hospital de Berga li van requerir la documentació, només va mostrar una captura de pantalla amb un número de col·legiada i dues fotografies vestida de metgessa. Tot seguit, li van comunicar que el 20 de desembre es podia incorporar com a doctora del servei d’urgències de l’hospital i de seguida que pogués, aportés tota la documentació físicament.

Quan l’hospital va esbrinar que no constava a la base de dades del Col·legi de Metges, li van obrir un expedient disciplinari per falta molt greu i la van suspendre de les seves funcions.

Fins a la data, els investigadors han pogut confirmar que la dona va treballar de metgessa i infermera a tres centres sanitaris: l’Hospital de Berga, l’Hospital Universitari Dexeus de Barcelona i una clínica de Girona. També va formar part del quadre mèdic d’una empresa de prevenció de serveis sanitaris. En la majoria dels centres va elaborar i firmar informes amb la firma digital d’un altre metge, així com el seu número de col·legiat. A més, també va falsejar el resguard de pagament del títol de graduada en Medicina de la Universitat de Girona.

Ahir a la nit, es va detenir a Vic la presumpta autora per quatre delictes continuats d’intrusisme professional, un delicte continuat de falsificació documental per signar diversos informes i receptes amb la signatura d’un altre professional, un altre delicte de falsedat documental per falsejar el resguard de pagament del títol universitari, i un delicte d’usurpació d’estat civil per apoderar-se del nom i número de col·legiat d’una altra persona a l’hora de signar una recepta.

La investigació continua oberta i els mossos continuen fent gestions amb altres centres sanitaris i serveis d’ambulàncies on la detinguda podria estar implicada. A més, també s’està recopilant tota la informació referent als pacients afectats.

La detinguda passarà les pròximes hores a disposició judicial.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
360 views
360 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
289 views
289 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
332 views
332 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com