0 Shares 579 Views

Els mitjans locals es troben per tractar les eleccions municipals del 2023

6 de febrer de 2023
579 Views

La FMCLCat i La Xarxa han organitzat un acte amb el CAC i el CPC per parlar sobre la normativa electoral en l’àmbit audiovisual.

El dimarts 25 de gener, l’espai Roca Umbert de Granollers va acollir una sessió de treball per informar del marc normatiu amb el qual els mitjans de comunicació han d’encarar les eleccions municipals del 28 de maig. La sessió, a la qual van assistir més d’un centenar de persones presencialment i 160 en línia, va estar organitzada per la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLCat) i La Xarxa i va comptar amb la participació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC).

La inauguració de la jornada va anar a càrrec del president del CAC, Xevi Xirgo, que va destacar el paper dels mitjans locals en les eleccions municipals. En la sessió també hi va intervenir Carme Fita, cap de l’Àrea Jurídica del CAC, i Carles Prats, representant del CPC. L’acte va estar moderat per Marta Insúa, responsable dels Serveis Jurídics de la Xarxa Audiovisual Local.

La jornada va aprofundir en les instruccions de la Junta Electoral Central i va fer èmfasi en els plans de cobertura informativa i els blocs electorals. També es va debatre sobre la distribució del temps de cobertura davant del gran ventall de candidatures.

Durant l’acte, Carme Fita, que va fer un repàs a la normativa electoral en l’àmbit audiovisual, va recordar la necessitat de garantir el pluralisme polític i social i la importància de la correcta distribució del temps gratuït de propaganda electoral en mitjans de comunicació públics.

Carles Prats va fer un repàs als criteris deontològics sobre les cobertures electorals i el tractament de l’extrema dreta. També va recalcar que “no podem ser altaveus de discursos d’odi que indueixin a la discriminació”.

La sessió també va comptar amb la presència de Joan Miquel Fernández (Cugat Mèdia), vocal de la FMCLCat; Albert Jordana (VOTV), president de la Coordinadora de Televisions Públiques Locals, i Frederic Cano (ETV), president de l’Associació de Televisions de Proximitat de Catalunya, que van parlar sobre les bones pràctiques en la cobertura de les eleccions municipals. Tots tres van coincidir a destacar el paper dels mitjans de comunicació local en la cobertura d’aquests comicis i l’esforç tècnic i humà que representa.

Actualitat “La Xarxa”

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
29 views
29 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
26 views
26 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
41 views
41 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com