0 Shares 468 Views

Els lliuraments de Premis d’AMIC-FICCIONS se celebraran els propers 16 i 17 de juny.

13 de juny de 2020
468 Views

Els actes es duran a terme virtualment a través de la plataforma Instagram Live.

Arran de la situació excepcional per la crisi del coronavirus, l’organització del concurs literari AMIC-Ficcions s’ha adaptat a aquesta nova situació i ha decidit realitzar els actes de lliuraments de premis de manera online a través de la plataforma Instagram Live amb el compte @ficcions. Serà en la mateixa celebració on es donaran a conèixer els guanyadors de cada territori participant.

El primer lliurament de premis serà el de les Illes Balears, que tindrà lloc el pròxim 16 de juny a les 17.15h. El mateix dia a les 18.00h, serà el torn de l’acte del País Valencià. L’endemà, el 17 de juny a les 17.15h, se celebrarà el lliurament de premis de Catalunya on es donaran a conèixer els guanyadors definitius del concurs. Participants, finalistes, professors, amics i familiars estan convidats a veure i participar en els actes virtuals.

Els lliuraments de premis tindran la participació especial d’ Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Oriol Magrinyà, director de l’Editorial Barcino, un dels projectes de la Fundació Carulla; Mohamed El Amrani, periodista i fundador de l’Associació Cultural Xarxa de Convivència de Roses; Marta Vivet, guionista de la sèrie de ficció de TV3 “Les de l’hoquei”; M. Carme Rodríguez, vicepresidenta de l’AMIC i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

A més, l’acte de lliurament de premis de les Illes Balears comptarà amb la participació de Beatriu Defior, Directora General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears i Miquel Àngel Maria Ballester, per part del Consell Insular de Menorca. A l’acte de País Valencià també intervindrà Immaculada Àngel Carbonell, de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana.

Enguany, el premi per a la millor història serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, i la segona millor història es guardonarà amb un smartphone també per a cada integrant de l’equip. Els premis territorials rebran un smartphone o uns auriculars sense fil. Per últim, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

De les més de 1.500 històries publicades en la dotzena edició d’AMIC-Ficcions, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, va seleccionar 172 grups finalistes: 109 de Catalunya i Catalunya Nord (160 joves), 34 del País Valencià (59 nois i noies), 22 de les Illes Balears (27 alumnes), 5 grups de la Franja de Ponent (6 alumnes) i 2 d’Andorra (5 joves).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la dotzena edició el passat 31 de març amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.415), País Valencià (701), les Illes Balears (462), la Franja de Ponent (63), Andorra (14), Catalunya Nord (4) i altres territoris (1).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa ha tornat a comptar amb el suport de la Fundació Carulla i les direccions de Política Lingüística dels governs de Catalunya, País Valencià i de les Illes Balears, que en els tres territoris han tingut una gran participació. En aquesta 12a edició cal remarcar que per primer cop han participat i arribat a la final estudiants d’Andorra i per segon cop de la Franja de Ponent i la Catalunya Nord.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

El concurs AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la dotzena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 400 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com