0 Shares 354 Views

Els lliuraments de Premis d’AMIC-FICCIONS se celebraran els propers 16 i 17 de juny.

13 de juny de 2020
354 Views

Els actes es duran a terme virtualment a través de la plataforma Instagram Live.

Arran de la situació excepcional per la crisi del coronavirus, l’organització del concurs literari AMIC-Ficcions s’ha adaptat a aquesta nova situació i ha decidit realitzar els actes de lliuraments de premis de manera online a través de la plataforma Instagram Live amb el compte @ficcions. Serà en la mateixa celebració on es donaran a conèixer els guanyadors de cada territori participant.

El primer lliurament de premis serà el de les Illes Balears, que tindrà lloc el pròxim 16 de juny a les 17.15h. El mateix dia a les 18.00h, serà el torn de l’acte del País Valencià. L’endemà, el 17 de juny a les 17.15h, se celebrarà el lliurament de premis de Catalunya on es donaran a conèixer els guanyadors definitius del concurs. Participants, finalistes, professors, amics i familiars estan convidats a veure i participar en els actes virtuals.

Els lliuraments de premis tindran la participació especial d’ Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Oriol Magrinyà, director de l’Editorial Barcino, un dels projectes de la Fundació Carulla; Mohamed El Amrani, periodista i fundador de l’Associació Cultural Xarxa de Convivència de Roses; Marta Vivet, guionista de la sèrie de ficció de TV3 “Les de l’hoquei”; M. Carme Rodríguez, vicepresidenta de l’AMIC i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

A més, l’acte de lliurament de premis de les Illes Balears comptarà amb la participació de Beatriu Defior, Directora General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears i Miquel Àngel Maria Ballester, per part del Consell Insular de Menorca. A l’acte de País Valencià també intervindrà Immaculada Àngel Carbonell, de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana.

Enguany, el premi per a la millor història serà un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, i la segona millor història es guardonarà amb un smartphone també per a cada integrant de l’equip. Els premis territorials rebran un smartphone o uns auriculars sense fil. Per últim, es premiarà al professor/a més motivador/a de cada territori, que serà guardonat amb una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos.

De les més de 1.500 històries publicades en la dotzena edició d’AMIC-Ficcions, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, va seleccionar 172 grups finalistes: 109 de Catalunya i Catalunya Nord (160 joves), 34 del País Valencià (59 nois i noies), 22 de les Illes Balears (27 alumnes), 5 grups de la Franja de Ponent (6 alumnes) i 2 d’Andorra (5 joves).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la dotzena edició el passat 31 de març amb una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (2.415), País Valencià (701), les Illes Balears (462), la Franja de Ponent (63), Andorra (14), Catalunya Nord (4) i altres territoris (1).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa ha tornat a comptar amb el suport de la Fundació Carulla i les direccions de Política Lingüística dels governs de Catalunya, País Valencià i de les Illes Balears, que en els tres territoris han tingut una gran participació. En aquesta 12a edició cal remarcar que per primer cop han participat i arribat a la final estudiants d’Andorra i per segon cop de la Franja de Ponent i la Catalunya Nord.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

El concurs AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la dotzena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 400 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?
35 views
35 views

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?

Redacció - 2 de desembre de 2021
Trobada d’exalumnes de ballet de l’escola Paidos
97 views
97 views
Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.
101 views
101 views

Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.

Redacció - 1 de desembre de 2021
Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011
149 views
149 views

Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011

Redacció - 1 de desembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com