0 Shares 473 Views

Els grups Els Fuets de Balaguer i Fum, fum, fum de Cornellà de Llobregat guanyadors de la primera edició del concurs AMICDirectes

2 de març de 2023
473 Views

Durant l’acte, celebrat aquest 14 de febrer, també es va premiar a la professora més motivadora del concurs, Montse Griera de l’INS Cendrassos de Figueres

Més de 150 persones d’arreu de Catalunya i les Illes Balears van assistir, el passat 14 de febrer, a l’acte de lliurament de premis de la 1a edició del concurs de creadors de contingut en català, AMIC-Directes, celebrat a l’Auditori de la Universitat Blanquerna de Barcelona. Durant l’acte es van premiar un total de 7 grups, d’entre els 17 finalistes, pels seus vídeos en directe realitzats a través de les plataformes de Twitch i YouTube.

L’acte va comptar amb la presència d’Isabel Serrano, vocal de la junta de l’AMIC, la qual va subratllar la importància d’iniciatives com AMIC-Directes, ja que “per a l’AMIC és un repte molt important contribuir a fer més forta la comunicació en llengua catalana en formats que arribin als més joves: audiovisual i en streaming, una forma directa de comunicar, comunicar també en català”. Seguidament, Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, va remarcar que “una cultura viva és capaç constantment de crear continguts que siguin interessants per totes les generacions”. A continuació,  Roger Serra, director general de Fundació.cat, va elogiar “l’aposta que fa l’AMIC per la digitalització i els continguts en català, l’educació i fomentar el català en les noves eines i continguts”.

També es va comptar amb la presència de Carme Junyent, lingüista catalana, la qual va celebrar el lliurament de premis “perquè una part importantíssima de la vida passa per les xarxes i ens podem expressar a través d’elles, i expressar-nos també vol dir mostrar qui som i fer-ho en la llengua que parlem (…). Ser presents en la xarxa en català, és també treballar a favor de la diversitat lingüística”. Per acabar, també es va comptar amb la presència d’Albert Roig, actor i creador de contingut en català, qui va posar un toc d’humor a l’acte alhora que va recalcar la importància de no tenir por a utilitzar el català a Internet: “Si és normal utilitzar el català a casa, al supermercat, a l’escola… Per què no ho ha de ser a les xarxes?”.

Dels 61 alumnes finalistes, el 1r Premi de la categoria d’E-Sports va ser pel grup Els Fuets, de l’INS Almatà de Balaguer integrat per Vicent Esteve, Joel Mena, Pau Capdevila i David Palou, per, segons el jurat, “combinar l’emoció de la temàtica amb la professionalitat i els detalls d’un bon directe”. En l’àmbit d’Actualitat, el grup guanyador va ser Fum, Fum, Fum de l’INS Miquel Martí i Pol de Cornellà de Llobregat format per Alex Sánchez, Eva Rodríguez, Elena Rodríguez, Diego Fernández i Mar Hidalgo, per “fer del seu directe un mix d’entreteniment i qualitat en l’àmbit tècnic”. Ambdós van estar premiats amb 1.200 € destinats a la compra de material audiovisual.

Segon i tercer premi de la categoria d’E-Sports i Actualitat
El 2n Premi dins la categoria d’E-Sports se’l va endur el grup Som Esports, de l’INS Cendrassos de Figueres, en paraules del jurat “per diferenciar-se de les temàtiques d’aquesta categoria i donar-li un punt d’originalitat”. I el 3r Premi, el qual va ser atorgat de forma ex aequo, va ser pel grup Nova Era Futbol de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, en paraules del jurat “per informar i portar a debat el futbol d’una forma entretinguda i respectuosa”, i el grup VSABOROSOS de l’IE Les Vinyes de Castellbisbal, en paraules del jurat per “executar un directe entenedor, coherent i dinàmic”.

En la categoria d’Actualitat, el 2n Premi va ser pel grup Les Modistes de l’INS Damià Campeny de Mataró, en paraules del jurat “per la seva originalitat a l’hora d’escollir la temàtica del directe, juntament amb una molt bona execució i detalls tècnics”, i el 3r Premi va ser per al grup Kelme, de l’Institut Escola Tres Fonts de Les Corts de Barcelona, en paraules del jurat “per mostrar una tertúlia enriquidora i que el talent va més enllà de la tècnica”.

D’altra banda, també es va destacar la gran participació del professorat: entre les 3 professores finalistes, es va donar el premi a la professora més motivadora a Montse Griera, de l’INS Cendrassos de Figueres, per engrescar a més de 30 alumes a participar i crear contingut amb català. I en acabat, es van lliurar els diplomes als centres que van arribar a la final com a reconeixement a la feina feta durant el concurs.

La 1a edició del concurs AMIC-Directes ha assolit els 600 participants i s’han publicat més de 50 vídeos en directe a través de les plataformes de streaming de Twitch i YouTube, amb un total de 61 alumnes finalistes d’entre 14 i 18 anys de diferents centres de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. El concurs té l’objectiu d’impulsar l’ús del català a Internet entre els joves i s’espera continuar arribant a més centres en les pròximes edicions.

Organitza AMIC, “compromís amb l’educació”
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de cinc-centes publicacions en paper i mitjans digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta nova iniciativa perquè els joves aprenguin a crear en català i amb la voluntat de promoure la creació en noves plataformes digitals, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

     

Per a més informació:

Web del concurs: www.amicdirectes.cat

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
27 views
27 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
24 views
24 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
38 views
38 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com