0 Shares 473 Views

“Els Companys” és el nom que portarà el nou equipament d’AMPANS a Sant Fruitós de Bages.

18 de juny de 2021
473 Views

Per Comunicació AMPANS –

Sorgit a proposta de les escoles d’aquest municipi. Amb la voluntat d’acostar el projecte a la societat, AMPANS va convidar els alumnes a participar en un procés per triar el nom, i n’ha rebut més de cinc-cents.

AMPANS ja té nom pel nou equipament infantojuvenil a Sant Fruitós de Bages, una residència i escola que es dirà “Els Companys” a proposta dels alumnes de les escoles d’aquest municipi.  Amb la participació dels alumnes més joves de les escoles de Sant Fruitós, AMPANS pretenia acostar el seu nou projecte a la societat, i explicar el servei que donarà l’equipament de forma sensibilitzadora i entenedora.

El nom ha sorgit d’una llista de 544 noms proposats pels nens i nenes de les escoles: Monsenyor Gibert, Paidos i Pla del Puig, de Sant Fruitós de Bages, i de l’escola Jeroni de Moragas d’AMPANS. L’Ajuntament de Sant Fruitós ha coordinat la participació de les escoles en el projecte d’AMPANS, que s’ha dut a terme a través d’un conte que va crear l’entitat per explicar als nens i nenes què significa viure amb discapacitat i entendre les situacions que representa des d’una mirada basada en l’empatia i de igual a igual.

L’Ajuntament també ha col·laborat facilitant la participació de la conta-contes Clara Gavaldà, per presentar el conte als centres educatius. De fet, el projecte ha servit perquè es parlés a les aules de la situació que significa viure amb discapacitat intel·lectual, sensorial o física, posant l’accent en les causes ambientals i de l’entorn, com a principals factors que faran més fàcil o més difícil la vida de les persones amb discapacitat. “Amb menys barreres i més accessibilitat i suports, la societat serà més inclusiva i amable amb totes les persones que en formem part” recorda AMPANS.

El nom d’ “Els Companys” va ser el més repetit pels alumnes de les escoles participants, argumentant que els nens i nenes que aniran a l’escola d’AMPANS també seran companys seus, amb els que podran compartir activitats entre centres, però també de caire  festives, culturals o esportives que es facin al municipi. AMPANS explica que “hem triat aquest terme entre 544 propostes perquè ha estat el més repetit pels alumnes participant” i que en els seus raonaments, els alumnes expliquen que “tots som iguals, nens i nenes, i per tant som companys. Aquesta mirada d’ igual a igual i el fet que hagi estat el nom més popular, ens ha fet decidir. El trobem molt significatiu.”

El nou equipament d’AMPANS que es registrarà com a “Els Companys” acollirà infants i adolescents de 12 a 18 anys, amb discapacitat intel·lectual i autisme. Ubicat en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, el nou equipament disposarà de 20 places residencials per a infants amb altes necessitats i 40 places escolars que acolliran alumnes amb necessitats d’atenció específiques.

La nova residència infanto juvenil que AMPANS posarà en marxa al setembre, respon a una necessitat urgent davant la demanda creixent per atendre infants i joves amb discapacitat intel·lectual i Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) d’altes necessitats, així com responent a la manca de serveis especialitzats.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Ara que ja s’acaba batxillerat…
60 views
60 views

Ara que ja s’acaba batxillerat…

Institut Gerbert d’Aurillac - 22 de maig de 2024
L’atenció personal, una espècie en vies d’extinció?
46 views
46 views
DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH
96 views
96 views

DAKAR 2025 Direcció a SHUBAYTAH

Redacció - 20 de maig de 2024
“Albiol encerta”
73 views
73 views

“Albiol encerta”

Narcís Lupón - 20 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com