0 Shares 642 Views

Els clubs d’octubre

8 d'octubre de 2019
642 Views

• TEATRE, dijous 10 d’octubre a les 19:30 h.
Luces de bohemia, de Ramón María del Valle-Inclán (1866-1936).


Escrita l’any 1920, publicada l’any 1924, aquesta obra no va ser representada fins l’any 1963 a París i finalment a València l’any 1970. Tot i ser una obra essencial per al teatre mundial va ser difícil d’entendre, actualment és una de les obres de teatre més coneguda de Valle-Inclán i amb ella es va iniciar un nou gènere teatral: l’esperpent.
El protagonista de l’obra és Max Estrella, un poeta vell, cec i pobre que es troba al final de la seva vida, i que passeja de nit per Madrid acompanyat per Don Latino d’Híspalis. En el seu recorregut visiten tavernes, la “Buñolería Modernista”, la presó, el “Ministerio de la Governación”, el “Callejón del Gato”… i en aquest passeig repassen la realitat política, social i cultural d’Espanya.
La misèria, la falsedat i la corrupció imperen arreu i el retrat distorsionat d’aquesta tràgica i grotesca realitat fa sorgir l’esperpent, és com si la realitat es reflectís en un mirall còncau i és distorsionés. El llenguatge ple de metàfores i simbolismes també és característic d’aquest gènere.


• CINEMA, dijous 17 d’octubre a les 19:30 h.
Centauros del desierto (“The searchers”) 1956, director John Ford (1895-1973).
John Ford va realitzar més de cent pel·lícules en el seus cinquanta anys de carrera. Entre elles molts westerns i dins d’aquests un dels més coneguts és Centauros del desierto, realitzat l’any 1956 i basat en la novel·la Searchers publicada per Alan Le May dos anys abans.
El soldat confederat Ethan Edwards torna a casa finalitzada la guerra de Secessió i després d’haver participat en conflictes a Mèxic. Molt poc temps després, un grup d’indis comanxes assassina la seva família i ell decideix perseguir-los per tal de venjar-se i també per buscar la seva neboda petita Debbie, l’única supervivent de l’assalt.
Trobem a la pel·lícula: el racisme propi de l’època cap a les tribus d’indis, una de les millors interpretacions fetes per l’actor John Wayne i uns recursos cinematogràfics excel·lents que van ser innovadors i van influir en filmacions molt posteriors.
• NOVEL·LA, dijous 24 d’octubre a les 20:00 h.
La terapeuta, de Gaspar Hernández (1971).
L’escriptor i periodista Gaspar Hernàndez va publicar l’any 2014 aquesta novel·la que tracta sobre una de les malalties més comuns actualment: l’ansietat.
L’Hèctor Amat és un actor que després de presenciar per casualitat l’assassinat d’una noia no recorda què ha passat. Per aquest motiu va a la consulta de la psicòloga Eugènia Llort, i la relació dependent que s’estableix entre ells deriva en l’enamorament de l’Hèctor.
Els temes de la novel·la giren al voltant de la forma de viure actual i el problemes psicològics que comporta: la por al futur, la cerca del perfeccionisme, la influència de les noves tecnologies en la formar de comunicar-se, la desconnexió de la realitat…
Des de la biblioteca participem de forma conjunta amb les biblioteques del Bages-Berguedà-Moianès en donar rellevància a la celebració del Dia de la Salut Mental, per aquest motiu aquest mes d’octubre totes les biblioteques hem organitzat diferents activitats, en el nostre cas us oferim: exposició, taller familiar de risoteràpia i aquesta sessió del club de lectura de novel·la.
Si voleu més informació podeu posar-vos en contacte amb la biblioteca.
Els clubs d’octubre

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Aprenem tot jugant i experimentant
59 views
59 views

Aprenem tot jugant i experimentant

Llar d'Infants Les Oliveres - 19 d'abril de 2024
No és veritat – Mireia Calafell
75 views
75 views

No és veritat – Mireia Calafell

Francesc Canellas - 19 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com