0 Shares 88 Views

Els clubs de setembre.

17 setembre, 2020
88 Views

Per: Biblioteca de Sant Fruitós de Bages.

• CINEMA, dijous 17 de setembre a les 19:30 h.

Amb molta il·lusió ens trobarem per a comentar aquesta pel·lícula que ja teníem programada per al passat mes de març.

¿Qué ocurrió entre mi padre y tu madre? (Avanti!), director: Billy Wilder (1906-2002).
Argument: Wendell Armbruster és un home de negocis que ha de viatjar a Itàlia, a l’illa d’Ischia, perquè el seu pare ha perdut la vida en un accident de trànsit. Allà descobreix amb sorpresa que amb ell anava també una dona, la seva amant des de feia anys. Wendell es troba amb la filla de l’amant, que també ha anat per reclamar el cos de la mare.

La situació es va complicant amb la burocràcia italiana, el misteri de la desaparició dels cossos, i al mateix temps l’antipatia inicial entre els protagonistes va derivant en atracció i enamorament.

Aquesta comèdia romàntica realitzada l’any 1972, tot i que no està considerada entre les millors pel·lícules de Willy Wilder, sí que té el segell de les comèdies del director i, a més, l’àcida crítica que fa de la classe mitja de la societat nord-americana va inspirar directors posteriors.

• NOVEL·LA, dijous 24 de setembre a les 19:30 h.

Quadern d’Aram, de M. Àngels Anglada (1930-1999).

Enguany es compleix el 90è aniversari del naixement de M. Àngels Anglada una autora catalana que va cultivar diferents gèneres literaris, poesia, narrativa, assaig i traducció, i que també va exercir de professora. La seva formació en filologia clàssica i el seu amor per la poesia van marcar la seva obra. Entre les seves novel·les: Les closes, Sandàlies d’escuma, El violí d’Auschwitz i Quadern d’Aram.

Quadern d’Aram és la darrera novel·la escrita per l’autora i es va publicar l’any 1997. La novel·la està basada en fets històrics i explica el genocidi del poble armeni a mans del govern turc entre els anys 1915 i 1923. A partir de la troballa d’un quadern manuscrit a Cadaqués, a casa d’una família d’arrels gregues, coneixerem el viatge de fugida d’Armènia de la Malik i el seu fill Aram, autor del manuscrit. Els records, la nostàlgia i les reflexions de Malik van acompanyats pels canvis de l’Aram a qui les vivències el fan avançar cap a la maduresa.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Foto record.
567 views
567 views

Foto record.

Redacció - 28 octubre, 2020
Poema de Maria Mercè Marçal
163 views
163 views

Poema de Maria Mercè Marçal

Redacció - 27 octubre, 2020
Antoni Casín
157 views
157 views

Antoni Casín

Redacció - 27 octubre, 2020