0 Shares 549 Views

Els clubs de novembre.

2 de novembre de 2018
549 Views

M. 1435

Les propostes que des de la biblioteca hem preparat per les trobades d’aquest mes són:
• CINEMA, dijous 8 de novembre a les 19:30 h.
Los mejores años de nuestra vida (The Best Years of Our Lives) és una pel·lícula nord-americana dirigida l’any 1946 per William Wyler (1902-1981).
La pel·lícula explica com, finalitzada la Segona Guerra Mundial, tres soldats tornen a casa i es plantegen com serà la seva adaptació a la vida civil. El capità Fred Derry, que torna amb la seva esposa, una dona frívola de qui no està enamorat; el sergent Al Stephenson, que treballava com a directiu en un banc; i el marí Homer Parrish, que ha perdut les mans en la guerra.
Una història fictícia que reflecteix molt bé com va ser realment la societat americana de la postguerra i que avui en dia ens fa pensar en altres conflictes bèl·lics i les repercussions en les vides dels combatents quan aquests, després de les experiències viscudes, han de tornar a la quotidianitat. Tot i les tres hores de durada la pel·lícula va ser ben acollida pel públic i l’any 1947 va obtenir 7 premis Òscar.
• TEATRE, dijous 15 de novembre a les 19:30 h.
Los Árboles mueren de pie és una obra de teatre escrita per Alejandro Casona (1903-1965).
L’autor va estar vinculat a la Generació del 27 i va exercir com a director de teatre i inspector d’ensenyament durant la Segona República Espanyola. Per la seva implicació política i social es va haver d’exiliar l’any 1937 i es va instal·lar a Buenos Aires. Allà va continuar escrivint i estrenant obres que es van representar a diferents teatres i que van obtenir èxit de crítica i públic. Casona va renovar el teatre del seu temps amb el seu estil poètic, amb la importància que dóna a la psicologia dels personatges i amb l’ús de la fantasia i el simbolisme.
Los Árboles mueren de pie va ser escrita l’any 1949. L’autor va tornar de l’exili l’any 1962 i un any després l’obra es va estrenar al Teatro Bellas Artes de Madrid.
L’obra Los Árboles mueren de pie és una comèdia plena d’enginy i fantasia. Mauricio és el director d’una institució creada per portar la felicitat a éssers dissortats, i el senyor Balboa decideix anar a la institució per donar una alegria a la seva esposa, qui està molt trista esperant la tornada del seu nét que fa molts anys els va abandonar; Maurició es fa passar per aquest nét i els protagonistes passen uns dies plens de felicitat fins que tot es complica amb l’arribada de l’autèntic nét.
Us convidem a participar en les tertúlies sobre aquestes interessants obres!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com