0 Shares 783 Views

Els clubs de març.

1 de març de 2019
783 Views

M. 1450

• TEATRE, dijous 7 de març a les 19:30 h.
Un tramvia anomenat desig, de Tennessee Williams.
Publicada l’any 1947 i Premi Pulitzer l’any següent, “Un tramvia anomenat desig” és l’obra més coneguda del dramaturg nord-americà Tennessee Williams (1911-1983). Altres obres de l’autor són: La gata sobre la teulada de zinc, La nit de la iguana…
Argument: Blanche arriba a Nova Orleans per a passar uns dies amb la seva germana, Stella, qui viu en un barri pobre amb Stanley, un immigrant polonès. La convivència entre la vital i enamorada Stella i el rude i realista Stanley es veu alterada per la presència de Blanche una dona somiadora i ancorada en el seu passat com a filla de rics terratinents del sud d’Estats Units, ara arruïnats.
Amb la reconeguda maestria de Tennessee Williams ens anem endinsant en el coneixement dels personatges, en la seva explossiva relació i així ens va descobrint com és la naturalesa humana i com l’entorn ajuda la marginació.
Aquesta obra va ser portada al cine pel director Elia Kazan i protagonitzada per Marlon Brando en una mítica interpretació.
• CINEMA, dijous 14 de març a les 19:30 h.
Un gángster para un milagro (Pocketful of miracles), del director Frank Capra.
Frank Capra (19781991) és un director de cinema nord-americà conegut per pel·lícules d’èxit en el gènere de comèdia en els anys 30. Entre altres: Sucedió una noche, !Qué bello es vivir!… La seva darrera pel·lícula, rodada l’any 1961, és Un gángster para un milagro.
Argument: Dave és un contrabandista de Nova York que té tractes amb un altre traficant per aconseguir un bon negoci. Com que les pomes que compra a l’Annie, una venedora del carrer, sempre li ha semblat que li porten bona sort, va a buscar-la. L’Annie es troba en una complicada situació perquè la seva filla està estudiant a Europa i torna amb el seu promès, que és ric, i la noia desconeix la realitat de la pobresa de la mare, qui li ha pagat els estudis amb l’ajut d’altres pobres. Dave decideix ajudar-la en la farsa de presentar-la com una dona rica.
Una comèdia, un conte que parla de la bondat.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1775 views
1775 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
48 views
48 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com