0 Shares 766 Views

Els clubs de març

4 de març de 2020
766 Views

• TEATRE, dijous 5 de març a les 19:30 h.
El sopar dels idiotes, de Francis Veber (1937).
Argument: Cada dimecres un grup d’amics es reuneix per a sopar. I es prenen com a “diversió” que cada un d’ells ha de portar un idiota, durant la vetllada es dirimeix quin és els més idiota de tots, i qui l’hagi portat és el guanyador.

Pierre Brochant forma part del grup i invita a casa seva François Pignon, un idiota recomanat per un amic, per comprovar si seria una bona selecció. Francesc Pinyol hi va ben content perquè li diuen que està interessat en publicar-li un llibre.
El dramaturg i productor francès Francis Veber va escriure aquesta obra que va més enllà d’una divertida comèdia, perquè critica una societat que jutja els altres, sense respecte. L’obra s’ha representat en teatre de forma continuada i es va adaptar al cinema a França l’any 1998, amb molt bones crítiques, i amb guió i direcció del mateix autor. També es va fer l’any 2010 una nova versió al cinema nord-americà.

• CINEMA, dijous 12 de març a les 19:30 h.
¿Qué ocurrió entre mi padre y tu madre? (Avanti!), director: Billy Wilder (1906-2002).
Argument: Wendell Armbruster és un home de negocis que ha de viatjar a Itàlia, a l’illa d’Ischia, perquè el seu pare ha perdut la vida en un accident de trànsit. Allà descobreix amb sorpresa que amb ell anava també una dona, la seva amant des de feia anys. Wendell es troba amb la filla de l’amant, que també ha anat per reclamar el cos de la mare.

La situació es va complicant amb la burocràcia italiana, el misteri de la desaparició dels cossos, i al mateix temps l’antipatia inicial entre els protagonistes va derivant en atracció i enamorament.
Aquesta comèdia romàntica realitzada l’any 1972, tot i que no està considerada entre les millors pel·lícules de Willy Wilder, sí que té el segell de les comèdies del director i, a més, l’àcida crítica que fa de la classe mitja de la societat nord-americana va inspirar directors posteriors.
Biblioteca municipal

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com