0 Shares 1372 Views

Els clubs de juny

31 de maig de 2021
1372 Views
Texi i fotos: Biblioteca de Sant Fruitós de Bages.

 

Amb l’arribada del mes de juny, finalitzen les sessions dels Clubs de Lectura 2020-2021 a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages . Tot i la difícil situació que com a societat hem viscut des del març de l’any passat, des de la biblioteca fem un balanç molt positiu d’aquesta activitat que, tot i les restriccions motivades per l’estat d’alarma, ha tingut continuïtat a través de les trobades virtuals.

Per a les darreres sessions dels nostres clubs de novel·la, teatre i cinema hem triat els títols que us presentem a continuació:

 

TEATRE, dijous 3 de juny a les 19:30 h.

 

LA SENYORETA JÚLIA, d’August Strindberg (1849 – 1912).

Escrita l’any 1888, en aquest drama l’autor suec ens parla de la lluita de classes, de l’ambició i del poder que exerceixen algunes persones sobre les altres. La manera magistral com Strindberg retrata la crueltat de la natura humana li confereix atemporalitat al relat.

La senyoreta Júlia, filla d’un comte, sedueix un dels criats del seu pare la nit de Sant Joan. El fet de consumar el seu amor i veure la seva posició social amenaçada tindrà unes conseqüències fatals per a la protagonista i la resta de personatges que l’envolten.

 

 

CINEMA, dijous 10 de juny a les 19:30 h.

VERANO DEL 42, de Robert Mulligan (1925 – 2008).

Entre l’extensa i desigual carrera cinematogràfica del director nord-americà Robert Mulligan destaquen tres pel·lícules: Matar a un ruiseñor, El otro i Verano del 42.

Basada en les memòries de Herman Raucher, la pel·lícula relata l’estiu que va passar  a l’illa de Nantucket l’any 1945, en plena Segona Guerra Mundial. Durant aquestes darreres vacances, el protagonista va viure una història d’amor amb la Dorothy, una dona casada més gran que ell que va quedar vídua a causa de la guerra. Acompanya a aquest relat nostàlgic una fantàstica banda sonora composta per Michel Legrand, guanyadora d’un Oscar l’any 1972.

 

 

NOVEL·LA, dijous 17 de juny a les 19:30 h.

EL TEMPS DE LES CIRERES, de Montserrat Roig (1946 – 1991).

Per celebrar el 75è aniversari del naixement de la periodista i escriptora catalana Montserrat Roig, al club de novel·la llegirem aquest magnífica obra, guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la el 1976. Forma part de la trilogia publicada per l’autora en la dècada dels setanta i que completen Ramona, adéu i L’hora violeta.

El personatge protagonista és la Natàlia, que torna a Barcelona després d’haver viscut durant 12 anys a França i Anglaterra. El retrobament amb la seva família burgesa,  la repressió i la crisi de valors marcaran un relat on tots els personatges intenten trobar un sentit a la vida en l’ambient angoixant dels darrers anys del franquisme.

 

 

Esperem que la selecció d’obres d’aquest any hagin estat del vostre gust i us esperem al setembre!

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca
39 views
39 views

Descoberta del paisatge: Barraques i parets de pedra seca

Col·lectiu Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages - 2 de desembre de 2022
Editorial 1620
34 views
34 views

Editorial 1620

Brogit Difonem Cultura - 2 de desembre de 2022
La Biblioteca: Els clubs de desembre
33 views
33 views

La Biblioteca: Els clubs de desembre

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 1 de desembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com