0 Shares 1187 Views

Els clubs de gener

12 de gener de 2022
1187 Views
Texi i fotos: Biblioteca de Sant Fruitós de Bages.

Iniciem les tertúlies dels clubs d’aquest 2022 amb temes molt interessants: la llibertat individual enfront dels límits imposats per la societat, la força de voluntat per canviar el propi destí, el límit entre la realitat i els somnis…

 

TEATRE, dijous 13 de gener a les 19:30 h.

LA VIDA ES SUEÑO, de Pedro Calderón de la Barca (1600-1681)

Calderón de la Barca va ser escriptor, soldat i sacerdot, actualment és reconegut com un dels principals dramaturgs del barroc i del Segle d’Or de la literatura espanyola, etapa que finalitza amb la mort de l’autor.

La vida es sueño va ser estrenada l’any 1635 i és considerada una de les principals obres de teatre de Calderón de la Barca. Escrita en vers i estructurada en tres actes tracta sobre la història Segismundo, el fill del rei Basilio, que està confinat  en una torre perquè un endeví va dir al rei que seria un tirà i portaria la desgracia al regne si arribava a governar. El rei decideix alliberar el seu fill durant un dia i veure què passa. En cas de problemes el tornarà a tancar i els nebots, Astolfo i Estrella, seran en aquest cas els hereus al tron. El dia de llibertat de Segismundo és ple de problemes, el droguen abans d’alliberar-lo i també quan el tornen a tancar dient-li que tot ha sigut un somni. I és quan el protagonista pronuncia el conegudíssim soliloqui <…que toda la vida es sueño, y los sueños…>.

 

CINEMA, dijous 20 de gener a les 19:30 h.

LA EDAD DE LA INOCENCIA (Te Age of Innocence) , director: Martin Scorsese (1942).

Durant dècades el director nord-americà Martin Scorsese ha demostrat el seu coneixement de les tècniques cinematogràfiques i el seu excel·lent treball es reflecteix en obres de molt diferents registres. Actualment és un referent dins del món del cinema i aquest 2022 s’estrenarà la seva darrera pel·lícula Los asesinos de la luna (Killers of the Flower Moon)

La edad de la inocencia va ser realitzada l’any 1993 i és una adaptació de la novel·la homònima de l’escriptora Edith Wharton. La historia està ambientada a Nova York, l’any 1870. Newland Archer es compromet amb May Welland, tots dos pertanyen a l’alta societat, però quan Newland coneix la comtessa Ellen Olenska, cosina de May, els seus sentiments canvien. Ellen, que ha tornat d’Europa i està separada, és conscient que les aparences i els convencionalismes socials pesen molt dins la seva classe social… Com a espectadors transitarem per aquesta història i veurem quina és la seva evolució, serà possible o no un “final feliç” per a l’amor?

 

Us desitgem un Bon Any 2022 ple d’il·lusió i bones lectures!

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com