0 Shares 503 Views

Els alumnes de Batxibac descobriran l’obra “Images d’Alger”

10 de desembre de 2019
503 Views

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha fet una edició especial del llibre que incorpora un estudi pedagògic

Els alumnes de Batxibac de l’Institut Gerbert d’Aurillac de Sant Fruitós de Bages han rebut aquest divendres un exemplar del llibre “Images d’Alger” de l’il·lustre santfruitosenc Alfred Figueras en una edició especial íntegrament en francès.

L’Ajuntament ha editat 500 exemplars d’una edició en format butxaca que incorpora un estudi pedagògic previ per aproximar l’obra en el context històric d’Alfred Figueras i André Gide. Recordem que l’Ajuntament ja havia editat el llibre en format col·leccionista i en un format més pràctic per a la divulgació general.

“Images d’Alger” és l’obra més destacada del pintor santfruitosenc. Originalment en francès inclou fragments de dues obres del gran escriptor francès André Gide: Amynthas i Les nourritures terrestres.

L’obra original “Images d’Alger” va ser publicada per Figueras el 30 de juny de 1948 i recull les impressions de Figueras del país on va passar llargues temporades i on va establir-hi l’acadèmia Arts.

En la presentació i entrega dels exemplars hi han pres part Joan Cases Fuster, traductor d’André Gidé al català i autor del capítol introductori d’aquesta edició especial, Joan Descals, autor del pròleg, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, el regidor de Cultura Xavier Racero i la regidora d’Ensenyament Núria Clarella.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Entrevistes a l’atzar, avui Carles Hambach
470 views
470 views

Entrevistes a l’atzar, avui Carles Hambach

Redacció - 24 de setembre de 2023
Balanç de la Campanya Forestal 2023
61 views
61 views

Balanç de la Campanya Forestal 2023

Comunicació Govern.Cat - 23 de setembre de 2023
Tardor 2023
92 views
92 views

Tardor 2023

Agrupació Astronòmica de Sabadell - 23 de setembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com