0 Shares 810 Views

Eleccions a Sant Fruitós de Bages

3 de juny de 2019
810 Views

El passat diumenge, 26 de maig, els santfruitusencs vàrem tenir l’oportunitat d’exercir el dret de vot en dues consultes electorals, les europees (pel Parlament Europeu) i les municipals.

ELECCIONS EUROPEES: VICTÒRIA DE JUNTS
Amb 4.455 votants, que representa el 66,55% de participació, la llista més votada a Sant Fruitós va ser JUNTS PER CATALUNYA amb 1.914 vots, seguida de la d’ARA REPÚBLIQUES, una coalició de ERC amb BILDU i BLOQUE GALEGO entre d’altres, que va obtenir 1.050 vots. La tercera força va ser el PSC, amb 737 vots, i a més distància, pràcticament empatats, CIUDADANOS, amb 238, i PODEMOS-IU, amb 237; més lluny, el PP amb 136 i VOX amb 47.

A diferència de la resta de eleccions, les europees, Espanya és circumscripció única, el que vol dir que es pot votar, des de qualsevol lloc de l’estat qualsevol de les candidatures que es presenten.

Els resultats finals, a nivell estatal, el guanyador ha sigut el PSOE amb 20 escons, seguit del PP amb 12, CIUDADANOS 7, PODEMOS-IU 6, VOX 3, ARA REPÚBLIQUES 3, JUNTS 2 i CEUS (una coalició del PNB i altres partits) 1.

Gràcies a aquests resultats tindrem quatre representants catalans, Carles Puigdemont i Toni Comín per JUNTS PER CATALUNYA, i Oriol Junqueras i Diana Riba per ARA REPÚBLIQUES, els tres primers en espera del que diguin les institucions de Justícia, espanyola i europea.

ELECCIONS MUNICIPALS:  GENT FENT POBLE TORNA A GUANYAR
Fins a quarts de dotze tocades d’aquest diumenge no vàrem poder conèixer el resultat final de les eleccions municipals, ja que abans s’havia hagut de fer el recompte de les eleccions al Parlament Europeu.

Amb un cens de 6.591 votants, 4.522 van exercir el seu dret de vot, el que representa una participació del 68,61%. Hem d’anar a les tres primeres convocatòries per veure una participació més alta. Hi ha hagut 2.069 abstencions, 37 vots nuls i 69 en blanc.

GENT fent POBLE ha reeditat la seva victòria, amb 1.831 vots, el 41,46% dels votants i set regidors, un més que l’exercici passat. A continuació i augmentant també un regidor, se situa ERC amb 926 vots, el 20,97% i tres regidors. JUNTS PER SANT FRUITÓS perd la meitat dels regidors quedant-se amb dos, els votants han sigut 876, el 19,84%. El PSC conserva els dos regidors amb 783 votants i el 17,73% de la participació.

D’acord amb les llistes presentades, els elegits de cada Grup Municipal en aquestes eleccions que formaran part del nou Consistori són:

D’acord amb les llistes presentades, els elegits de cada Grup Municipal en aquestes eleccions que formaran part del nou Consistori són:

GENT FENT POBLE E
1 Joan Carles Batanés Subirana
2 Núria Clarella Amenedo
3 Xavier Racero Esquius
4 Maria del Carme Cruz Sánchez
5 Cristian Marc Huerta Vergés
6 Ingrid Bonells Casaus

ESQUERRA REPUBLICANA – ACORD MUNICIPAL
1 Àdria Mazcuñan i Claret
2 David Uró i Vilanova
3 Laia Feliu i Rodríguez

JUNTS PER SANT FRUITÓS
1 Vicenç Llorens Concustell
2 Felip Echarri Gil

PARTIT DELS SOCIALISTES
1 Cristina Murcia Caraballo
2 David Ruíz Roldan

Molta sort i bona feina!!!

Redacció

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com