0 Shares 357 Views

El voluntariat jove ha tornat aquest juliol a Althaia amb unes tasques adaptades a la nova situació arran de la covid-19.

31 de juliol de 2020
357 Views

Per: Althaia

  • Els nois i noies han centrat la seva activitat en donar suport a la implantació de les mesures de seguretat per accedir a l’Hospital Sant Joan de Déu  
  • Althaia aposta pel voluntariat jove perquè és una forma de fer pedagogia sobre la relació entre salut i solidaritat implicant i responsabilitzant aquest col·lectiu, que és la clau del futur

Una quinzena de nois i noies d’entre els 15 i els 22 anys han decidit dedicar el seu temps lliure aquest mes de juliol a fer una tasca de forma totalment altruista a la Fundació Althaia. Són els participants del programa de voluntariat jove que la institució ha portat a terme un estiu més coincidint amb les vacances escolars. Enguany, l’activitat d’aquests joves s’ha adaptat a la situació d’emergència sanitària per la covid-19.

La tasca d’aquests nois i noies s’ha centrat sobretot en donar suport a la implantació de les mesures de seguretat per accedir a l’Hospital Sant Joan de Déu. És a dir, recordar a les persones que accedeixen al centre que s’han de rentar les mans a l’entrar i al sortir, portar mascareta, asseure’s als seients habilitats i mantenir la distància mínima de seguretat. També a informar els usuaris dels nous circuits a l’interior de les instal·lacions i orientar-los en cas que així sigui necessari, a més d’altres tasques de suport a la gestió administrativa.

D’altra banda, també han estat a l’escola que hi ha ubicada a la planta de Pediatria, on s’han relacionat amb els infants ingressats i han portat a terme diferents activitats per contribuir a fer més agradable la seva estada, com són treballs manuals, explicar-los contes i cantar cançons.

A causa de la covid-19, aquest any el voluntariat jove no ha prestat els seus serveis a d’altres centres d’Althaia i també s’ha limitat el contacte amb els pacients i les seves famílies.

Aquest programa de voluntariat jove adreçat a nois i noies del territori és el quart estiu que funciona i la intenció és que tingui continuïtat durant els diferents períodes vacacionals.

Althaia aposta pel voluntariat jove ja que és una forma de fer pedagogia sobre la relació entre salut i solidaritat, implicant i responsabilitzant aquest col·lectiu. La pandèmia de la covid-19, entre altres coses, ha posat més de manifest que mai la relació entre salut i solidaritat. La cap de Comunicació, Participació i Mecenatge, Antònia Raich, recorda que “viure en societat ens permet dotar-nos de l’estat del benestar. La salut és una qüestió  global, no individual. Si un individu se salta les normes perquè creu que pel fet de ser jove no l’afectarà o perquè no té avis ni relació amb gent gran, pot contraure la covid-19, ser cadena de transmissió i infectar desenes de persones més. La infecció creixerà exponencialment i al final la crisi sanitària li repercutirà, si no és en salut serà en les conseqüències econòmiques i socials que porta associades”. Raich també reflexiona sobre la importància d’educar en valors ja que “és essencial per a la salut i aquest és l’objectiu del voluntariat jove d’Althaia”.

Les persones interessades en participar activament en algun dels programes de voluntariat que té la institució poden escriure un correu electrònic a voluntariat@althaia.cat o trucar al telèfon 608 857 515.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?
35 views
35 views

Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?

Redacció - 2 de desembre de 2021
Trobada d’exalumnes de ballet de l’escola Paidos
97 views
97 views
Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.
101 views
101 views

Crims a Sant Fruitós – Capítol 11.

Redacció - 1 de desembre de 2021
Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011
149 views
149 views

Foto Record. Premi Bages de Cultura 2011

Redacció - 1 de desembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com