0 Shares 865 Views

El servei gratuït de diagnosis energètic al municipi assessora 12 centres de treball

17 de març de 2021
865 Views

Text: AjSFB

Un total de 12 centres de treball de 6 empreses del municipi, han pres part en el projecte gratuït d’assessorament en gestió energètica i de residus que el consistori va posar en marxa el passat mes d’octubre.

Aquest nou servei té com a objectiu reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d’emissions.

Les empreses que hi ha pres part han rebut l’assessorament d’un expert que ha realitzat una diagnosi de les tarifes, la potència energètica contractada, les corbes de consum elèctric i els consums fantasma, i a partir d’aquesta anàlisi ha fet propostes de millora.

Gràcies al projecte les empreses participants tenen accés a un software de gestió energètica on s’han incorporat les dades dels consums dels darrers dos anys des d’on es poden elaborar múltiples anàlisis.

A banda de l’objectiu d’assessorament energètic, la iniciativa també vol fomentar la transició energètica de les empreses del municipi. En aquest sentit, durant els assessoraments s’ha estudiat la viabilitat d’instal·lació d’energies renovables, tan solar com de biomassa, i de forma individual o col·lectiva. De fet, s’està estudiant la possibilitat de crear una comunitat de consum compartit entre tres empreses, de forma que les naus sense cobertes, però amb grans necessitats energètiques també podrien utilitzar energies renovables produïdes per les naus veïnes.

Aquesta iniciativa forma part del projecte Bages Indústria Circular en què participa l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i que obté el cofinançament de la Diputació de Barcelona.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu
101 views
101 views

CEFAR aposta pel patinatge inclusiu

CEFAR - 20 de maig de 2024
Frase de la setmana. Thomas Carlyle
7780 views
7780 views

Frase de la setmana. Thomas Carlyle

Redacció - 20 de maig de 2024
El discret encant de la primavera
79 views
79 views

El discret encant de la primavera

Miquel Puig Soler - 17 de maig de 2024
Comunicat de Premsa – ERC
156 views
156 views

Comunicat de Premsa – ERC

Secció Local ERC-Sant Fruitós de Bages - 17 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com