0 Shares 260 Views

El Servei d’Otorrinolaringologia d’Althaia es concentra a l’Hospital de Sant Joan de Déu

3 d'octubre de 2021
260 Views
Per: Comunicació Altahia
  • Althaia finalitza el procés d’unificació dels serveis assistencials en un sol edifici, tal com s’havia dissenyat
  • A partir del 4 d’octubre, l’activitat ambulatòria del servei es traslladarà del Centre Hospitalari a Sant Joan de Déu en uns nous espais més amplis i funcionals
  • El servei tindrà una sala de pressió negativa per explorar de forma encara més segura a pacients amb malalties de transmissió respiratòria, com la Covid-19

A partir del proper dilluns 4 d’octubre, tota l’activitat ambulatòria del Servei d’Otorrinolaringologia de la Fundació Althaia es traslladarà del Centre Hospitalari a l’Hospital de Sant Joan de Déu, on ja es duen a terme les intervencions quirúrgiques de l’especialitat. D’aquesta manera, finalitza el procés d’unificació dels serveis assistencials en un sol edifici, tal com estava previst. El nou espai permetrà oferir un millor servei als usuaris i unes millors condicions de treball als professionals, que podran realitzar la seva feina de manera més propera i integrada amb la resta d’especialitats de l’hospital.

 

El Servei d’Otorrinolaringologia estarà ubicat a la zona de consultes externes de l’hospital, a la planta -1, en uns espais que tenen una major funcionalitat i que s’han dissenyat i reformat completament segons les necessitats del servei i dels seus professionals. Amb el canvi d’ubicació, s’incrementa l’espai destinat a aquesta especialitat, en total tindrà 211 m², un 30% més del que disposaven al Centre Hospitalari.

 

L’especialitat comptarà amb cinc consultoris, una sala d’espera i una sala d’audiologia, que estarà insonoritzada. També hi haurà un espai destinat a la recuperació de pacients sotmesos a una prova o tractament ambulatori que requereixi un seguiment estret per part dels professionals del servei fins que els usuaris es puguin adreçar al domicili.

Una altra de les novetats és que el servei tindrà un dels dos gabinets d’endoscòpies de cap i coll amb opció de pressió negativa, per minimitzar encara més el risc de contagi de malalties de transmissió respiratòria, com la Covid-19. Althaia disposa d’habitacions a planta i a l’UCI amb aquesta tecnologia.

 

En els nous espais de l’especialitat es desenvoluparà l’activitat no quirúrgica del servei, que atén majoritàriament els pacients ambulatoris i els pacients ingressats que ho requereixin. A les consultes externes d’otorrinolaringologia se seguiran practicant les diferents proves diagnòstiques, els controls de pacients intervinguts i les interconsultes. També es faran les visites d’alta resolució dels pacients que venen a consulta i que inclouen les exploracions i proves necessàries per poder arribar a un diagnòstic al final de la visita, estalviant temps i desplaçaments als usuaris. Aquestes visites també permeten, si és el cas, proposar un tractament mèdic o quirúrgic, decidir un seguiment per part del servei o retornar al pacient al seu metge de família o a un altre especialista que l’hagi derivat.

 

Els espais han estat ideats pel Servei d’Infraestructures i Serveis Generals d’Althaia, juntament amb els professionals del Servei d’Otorrinolaringologia. S’han dissenyat seguint un model d’espais humanitzats que vol facilitar al pacient la sensació de benestar i intentar trencar l’angoixa de sotmetre’s a determinades proves de l’especialitat. L’objectiu era crear un entorn acollidor que transmeti calma i seguretat, també tenint present que moltes vegades es realitzen proves a pacients pediàtrics.

 

Més de 10.000 visites a l’any

L’especialitat d’otorrinolaringologia s’encarrega de la prevenció, diagnòstic i tractament, tant mèdic com quirúrgic, de les malalties de l’oïda (Otologia – Otoneurologia); de la piràmide nasal, fosses nasals i sinus paranasals (Rinologia); i de la faringe i la laringe (Laringologia).

 

L’especialitat realitza proves audiològiques, exploracions microscòpiques d’oïda, endoscòpies de cap i coll, estudis de disfàgia orofaríngia, videofibrolaringoscòpies, rinomanometries, estudis vestibulars i estudis vestibulars computeritzats. Està previst incorporar en el següent any els estudis de veu (estroboscòpia).

 

El Servei d’Otorrinolaringologia d’Althaia està format per tres facultatius especialistes i quatre professionals d’infermeria. Cada any atén més de 10.000 visites, realitzant la majoria de proves requerides de forma integrada, i practica més de 450 intervencions quirúrgiques.

Concentració de l’atenció especialitzada

Amb el trasllat de l’activitat del Servei d’Otorrinolaringologia, finalitza el procés d’unificació dels serveis assistencials en un sol edifici, l’Hospital Sant Joan de Déu, tal com s’havia planificat.

 

Per altra banda, al Centre Hospitalari hi quedarà l’activitat sociosanitària, amb les unitats de Convalescència i Llarga Estada, la Rehabilitació ambulatòria i l’associada a l’activitat sociosanitària, el Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual (SESMDI), i altres serveis administratius. La Clínica Sant Josep és l’edifici on es concentra l’activitat mutual i privada de la Fundació Althaia.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Secció FC Fruitosenc
69 views
69 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Editorial 1645
86 views
86 views

Editorial 1645

Brogit Difonem Cultura - 2 de juny de 2023
La vida bé val un somriure (9)
146 views
146 views

La vida bé val un somriure (9)

Miquel P. Cortina - 1 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com