0 Shares 814 Views

El proper curs hi haurà 7 nous instituts escola a la Catalunya Central

20 de maig de 2020
814 Views

Educació.

D’altra banda, es fusiona l’Escola Abat Oliba de Sant Hipòlit de Voltregà i l’Escola El Despujol de Les Masies de Voltregà.

L’Escola Ateneu Igualadí és el primer centre concertat del servei territorial que s’adhereix a la xarxa pública d’educació.

A nivell de Catalunya hi haurà 29 instituts escola nous, 5 instituts de nova creació i 3 centres fins ara concertats o mancomunats que passaran a la xarxa pública d’educació.

El proper curs 2020-2021 hi haurà a Catalunya 5 instituts de nova creació –un d’ells específic de formació professional- i 29 nous instituts escola.

El curs 2020-2021 hi haurà nous instituts arreu del territori per donar resposta a l’increment de població escolar a l’etapa de secundària. Un increment d’instituts ja sigui amb centres de nova creació, a partir del desglossament de centres o amb nous instituts escola.

S’incrementen els instituts escola

En la línia iniciada els dos darrers anys, el proper curs escolar s’incrementa el nombre d’instituts escola arreu de Catalunya. Així, el 2019-2020 hi haurà 29 instituts escola nous, amb l’objectiu d’afavorir la continuïtat formativa i pedagògica.

A la Catalunya Central, n’hi haurà 7 de nous: Institut Escola Renaixença (Els Hostalets de Pierola); Institut Escola Castell d’Òdena (Òdena); Institut Escola Carles Capdevila (Balenyà); Institut Escola Mossèn Cinto (Folgueroles); Institut Escola Josep Maria Xandri (Sant Pere de Torelló); Institut Escola Piera; i Institut Escola Vall de Lord (Sant Llorenç de Morunys) –aquests dos darrers centres per fusió-.

Els instituts escola permeten recollir en un sol centre tota l’escolarització, dels 3 als 16 anys, fet que facilita la unitat pedagògica entre etapes, facilita el pas de la primària a l’ESO i millora la convivència de l’alumnat, entre d’altres aspectes. D’aquesta manera, ja hi haurà als serveis territorials un total de 12 instituts escola per al proper curs –dels 83 de Catalunya-. El llistat dels 12 instituts escola de la Catalunya Central, incloent els nous i els del curs passat, és el següent:

Institut Escola Renaixença – Els Hostalets de Pierola
Institut Escola Castell d’Òdena – Òdena
Institut Escola Carles Capdevila – Balenyà
Institut Escola Mossèn Cinto – Folgueroles
Institut Escola Josep Maria Xandri – Sant Pere de Torelló
Institut Escola Piera – Piera
Institut Escola Vall de Lord – Sant Llorenç de Morunys
Institut Escola Barnola – Avinyó
Institut Escola Pompeu Fabra – El Pont de Vilomara i Rocafort
Institut Escola Marta Mata – Torelló
Institut Escola Castellterçol – Castellterçol
Institut Escola Sant Jordi – Navàs

L’Ateneu Igualadí s’adhereix a la xarxa pública

Per al curs 2020-2021 destaca la incorporació de 3 nous centres a la xarxa pública d’educació a Catalunya, un d’ells a la Catalunya Central: l’Escola Ateneu Igualadí (Igualada). Els altres dos són l’Institut escola Eixample (Barcelona), i l’Institut La Vall de Tenes (Santa Eulàlia de Ronçana).

La nova escola pública serà un centre d’educació infantil i primària d’una línia entre P3 i 6è, que és la mateixa capacitat que disposava l’Ateneu. Amb la conversió a centre públic, s’equilibra l’oferta de places públiques al centre d’Igualada, que és on està ubicada l’escola. Al mateix temps, es podrà fidelitzar els residents de la zona que demanen l’escolarització en aquest centres públics del barri.

El canvi de titularitat d’escoles concertades a públiques ha estat possible per l’aprovació del Decret Llei 10/2019, de 28 de maig, del procediment d’integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat. L’objectiu és enfortir el sistema educatiu activant els processos d’integració a la xarxa pública de centres que són de titularitat d’ens locals i privats.

Per tal que sigui possible cal un seguit de requisits: que respongui a necessitats d’escolarització, és a dir, que l’oferta actual de places públiques no sigui suficient; i que es faci de comú acord entre el centre educatiu i el Departament d’Educació. D’altra banda, abans s’analitza el centre i es valora la viabilitat de la conversió a escola pública, tenint en compte aspectes com l’equipament (metres quadrats de l’edifici i la superfície de pati), la situació econòmica i els recursos humans de què disposen.

Creació de l’Escola Voltregà

El Departament d’Educació crearà el proper curs 2020-2021 l’Escola Voltregà, un nou centre que naixerà fruit de la fusió entre l’Escola El Despujol de les Masies de Voltregà i l’Escola Abat Oliba de Sant Hipòlit de Voltregà. El nou centre, que oferirà el curs que ve dues línies de P3, ocuparà els espais on actualment s’ubica l’Escola Abat Oliba, a Sant Hipòlit de Voltregà, i acollirà l’alumnat provinent dels dos centres educatius.

Pel que fa al projecte educatiu del centre, s’apostarà per la transformació educativa i la innovació. Per fer-ho possible, l’equip directiu durà a terme un nou projecte que englobi els punts forts dels dos centres, format per dos mestres de cadascuna de les escoles.

Per tal de desenvolupar el projecte educatiu, els Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central encarregaran un Pla director que detecti les necessitats d’adaptació dels espais i les remodelacions necessàries.

A Catalunya hi haurà 5 instituts de nova creació – és a dir, que el curs passat no existien-: l’Institut Vilafranca 2 (Vilafranca del Penedès), l’Institut Vapor del Fil (Barcelona), l’Institut Nou Palafrugell (Palafrugell), i l’Institut de Peralada (Peralada) i l’Institut Professional de Turisme Eqüestre del Maresme (Santa Susanna).

En formació professional, hi haurà 3 centres que es desglossaran dels instituts on formaven part i ara seran específics d’ensenyaments d’FP: l’Institut de l’Esport de Barcelona, l’Institut-Centre d’Esports de Muntanya del Pallars (La Pobla de Segur) i l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya (Sant Carles de la Ràpita).

Oferta d’ensenyaments postobligatoris

Com a novetat pel que fa als ensenyaments postobligatoris, el Departament d’Educació implantarà en els centres públics de la Catalunya Central la següent oferta en batxillerat:

L’Institut Badia i Margarit d’Igualada inicia el 1r curs de batxillerat.

En formació professional hi ha com a novetat:

  • Cicle formatiu de grau mitjà de Carrosseria a l’Institut Milà i Fontanals (Igualada).
  • Cicle formatiu de grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial a l’Institut Milà i Fontanals (Igualada).
  • Cicle formatiu de grau mitjà de Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural a l’Institut Quercus (Sant Joan de Vilatorrada).
  • Cicle formatiu de grau mitjà de Farmàcia i Parafarmàcia a l’Institut Guillem Catà (Manresa) .
  • Cicle formatiu de Direcció de serveis de restauració a l’Institut de Tona.
  • Programes de formació i inserció (PFI) d’Auxiliar de vendes i oficina d’atenció al públic a l’Institut Moianès (Moià).
  • Itinerari formatiu específic (IFE) d’Auxiliar en Manteniment d’Instal·lacions Esportives a l’Institut Antoni Pous i Argila (Manlleu).
  • Itinerari formatiu específic d’Auxiliar de vendes i atenció al públic a Ampans i a l’Institut Milà i Fontanals (Igualada).

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet
181 views
181 views

7 de tapes + 7 de vins triomfa al Bosquet

Redacció - 1 de juliol de 2022
FC Fruitosenc – Secció 4 tocs
30 views
30 views

FC Fruitosenc – Secció 4 tocs

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 1 de juliol de 2022
A l’ASFE no parem
44 views
44 views

A l’ASFE no parem

ASFE - 1 de juliol de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com