0 Shares 653 Views

El procés de Catalunya no és un afer intern d’Espanya !!!

7 de juliol de 2021
653 Views

Per: Joan Baraldés –

L’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa va aprovar el dia 21 de juny un informe en què s’examina la situació dels presoners polítics catalans a l’estat espanyol i els kurds a Turquia. És un informe duríssim que exigeix l’alliberament dels empresonats, la retirada immediata de les euroordres, la tornada dels exiliats i el final de qualsevol repressió relacionada amb el procés de Catalunya cap a la independència. L’informe, a més, va ser aprovat per una majoria aclaparadora: 70 vots a favor i 28 en contra.

El rebuig de les euroordres per Bèlgica, Suïssa i Escòcia ja va ser una primera decisió ben clara de la diferència entre la interpretació que fan de la llei els jutges en els tribunals de justícia europea i en els de l’espanyola.

El judici del president Puigdemont a Alemanya, exculpant-lo dels excèntrics càrrecs de rebel·lió i sedició, va ser una bomba de profunditat que tingué un primer efecte directe: la rebel·lió, que havia servit per a justificar que s’enduien il·legalment el judici a Madrid, es va descartar i es va substituir per acusació de sedició. I la batalla posterior dels eurodiputats ha dut l’enfrontament més enllà d’on havia arribat mai, tot liquidant aquella idea il·lusa que Catalunya és un “afer intern espanyol”. Les decisions de l’ONU primer i ara aquesta del Consell d’Europa han deixat la imatge de la democràcia i la justícia a Espanya molt tocada.

Tots aquests esdeveniments s’han produït d’una forma lenta, sí. Molt més lenta que no volíem. Sí. Però els temps judicials són els que són. I ara el fet important és que el camí ha estat consistent, la feina feta a Europa pels advocats dirigits per Gonzalo Boyé i els eurodiputats independentistes encapçalats pel Molt Honorable President Carles Puigdemont ha sigut molt important i exitosa, i ho serà més en l’etapa que vindrà. Perquè encara han de venir els moments clau de la batalla legal europea, aquells en què Espanya
rebrà l’advertiment sever i inapel·lable del conjunt de les institucions.

Els indults dels 9 presos polítics són el resultat de la pressió d’Europa al govern de Sánchez, perquè la feina dels exiliats ha obligat a Europa a fer-se seu el problema català i que aquest no es pugui veure mai més com un afer intern d’Espanya.

Ara cal que tots, en la mesura de les nostres possibilitats, continuem lluitant perquè la pressió d’Europa faci que la repressió contra els independentistes, que a hores d’ara és més forta que mai, s’aturi, i que els més de 3.300 imputats per la justícia espanyola per la seva defensa de l’autodeterminació de Catalunya deixin de ser-ho i esdevinguin lliures de la injustícia espanyola. Seguim avançant cap a la independència de Catalunya.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com