0 Shares 200 Views

El president d’Acció Climàtica de la Diputació visita la caldera de biomassa de l’escola Monsenyor Gibert

16 d'abril de 2021
200 Views
Per: AjSFB

Durant la visita d’aquest dijous 15 d’abril, s’han tractat altres qüestions mediambientals del municipi.

El president delegat de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar, ha conegut  de primera mà el funcionament de la caldera de biomassa que escalfa l’escola Monsenyor Gibert i la Llar d’infants Les Oliveres.

En la visita l’han acompanyat l’alcaldessa del municipi, Àdria Mazcuñán, el regidor de medi ambient, David Ruiz, i el regidor d’urbanisme, David Uró.

Els presents han pogut veure la nova instal·lació i conèixer el procés per aconseguir escalfar els centres educatius amb biomassa, des que l’estella es diposita a la caldera fins al procés per generar l’aigua calenta a la sala de màquines.

Durant la trobada s’han tractat altres qüestions relacionades amb l’acció climàtica que afecten el municipi.

Per una banda des de l’Ajuntament s’ha informat als membres de la Diputació sobre l’estat de les al·legacions que s’estan realitzant en contra dels projectes que s’han rebut per instal·lar 4 camps solars de grans dimensions al municipi. Des del consistori s’ha posat sobre la taula la necessitat de buscar alternatives a aquests projectes, que provocarien un fort impacte ambiental i paisatgístic al municipi.

Pel que fa als punts de recàrrega de vehicles elèctrics, s’ha posat sobre la taula la possibilitat de crear un sistema de gestió, coordinat per la Diputació, en què hi prenguessin part els diferents municipis per tal de treballar conjuntament i disposar d’una base de dades dels usuaris.

Al final s’ha exposat l’estat del PAESC a Sant Fruitós de Bages. El PAESC és un document estratègic de planificació energètica i climàtica local que conté les accions que el municipi ha de dur a terme per superar els objectius establerts per la Unió Europea per al 2030, entre ells reduir en un 40% les emissions de CO₂. Sant Fruitós de Bages ja ha assolit la major part de les accions presents en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible, que es comprometia a reduir un 20% de les emissions de CO₂ al municipi.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Foto record. 2012 capsula del temps.
38 views
38 views

Foto record. 2012 capsula del temps.

Jaume Grandia - 25 de maig de 2022
Parlem amb Mercè Vendrell
262 views
262 views

Parlem amb Mercè Vendrell

Redacció - 25 de maig de 2022
El racó del lector.
24 views
24 views

El racó del lector.

Redacció - 25 de maig de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com