0 Shares 357 Views

El Ple municipal es posiciona en contra de la implantació d’instal·lacions d’energies renovables en sòls no urbanitzables.

19 de maig de 2021
357 Views
Per: AjSFB

La moció ha estat presentada i aprovada per tots els grups municipals.

El Ple ordinari del mes de maig de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, ha aprovat per unanimitat una moció conjunta dels 4 grups municipals contra la implantació d’instal·lacions d’energies renovables en sòls no urbanitzables.

Amb aquesta moció l’Ajuntament subscriu el Manifest per un Model Energètic Sostenible a Catalunya promogut per la Federació Ecologistes de Catalunya i insta a la Generalitat a reformar de forma urgent el Decret llei 16/2019, demanant la limitació de la potència màxima instal·lada assumida per un municipi en sòl agrícola i natural, la compensació als municipis que acullin aquest tipus d’instal·lacions i limitant l’expropiació forçosa de terrenys.

En aquest sentit la moció demana al Govern de la Generalitat que impulsi una planificació territorial per a aquestes noves instal·lacions, acordada entre els diferents actors.

En aquesta línia el consistori ja ha fet arribar a la Ponència d’energies renovables les al·legacions en contra sobre els 4 camps solars de grans dimensions projectats al municipi.

El mateix ple també ha aprovat per unanimitat que el consistori passi a realitzar la gestió directa del cementiri municipal, després que durant el Ple d’abril es resolgués el contracte entre el consistori i l’empresa que en gestionava el servei fins al moment.

Durant el Ple també es va aprovar per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal del Bages i altres municipis de la comarca pel projecte “Bages, Treball, talent i tecnologia”, que té per objectiu promoure l’ocupació i la reactivació econòmica a través de l’impuls de la tecnologia i l’acompanyament en la transició digital de les persones i les empreses.

Finalment durant la sessió es va donar compte de la xifra oficial de població del padró municipal que, en data d’1 de gener de 2020, ascendeix a un total de 8.837 habitants.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1690
1461 views
1461 views

Editorial 1690

Redacció - 24 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!
1264 views
1264 views

Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 22 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com