0 Shares 134 Views

El Ple municipal aprova la modificació del planejament que permetrà desenvolupar la zona de l’Hostal Pineda

17 de febrer de 2021
134 Views
Text i fotos: Aj SFB.-

El Ple municipal aprova la modificació del planejament que permetrà desenvolupar la zona de l’Hostal Pineda

Tots els grups municipals han votat a favor d’aquesta modificació urbanística que afecta la zona de l’Hostal Pineda i l’àrea de Can Figueras.

El Ple Municipal d’aquest mes de febrer ha aprovat, per unanimitat, la modificació del Pla General d’Ordenació Municipal a la zona de l’Hostal Pineda, a Pineda de Bages, que permetrà destinar el terreny a serveis, equipaments i zones verdes.

Zona de l’Hostal Pineda, a Pineda de Bages. AjSFB

L’hostal està situat en una parcel·la de terreny de 10.706 m², entre els carrers Parador, Joaquim Blume, dels Esports i la carretera BV-4501. Amb la modificació aprovada, la parcel·la de terreny passarà a dividir-se en una parcel·la de 6.033 m2 de titularitat privada, destinada a un equipament privat, i una de 4.673 m² de terreny públic: 535 m² es destinaran a un equipament públic, 3.356 m² a zones de parc i 782 m² a vials.

Zona de l’Hostal Pineda, a Pineda de Bages. AjSFB

La modificació urbanística aprovada és la primera passa per tal de desenvolupar el projecte. Un cop superat el període d’exposició pública i la seva tramitació, es realitzarà el projecte d’urbanització i es licitaran les obres dels vials i parcs públics. Tant per la definició dels parcs públics com pel destí del futur equipament públic, l’Ajuntament comptarà amb la col·laboració de l’ AVV, que ha seguit en tot moment el projecte.

En la mateixa parcel·la, al carrer del Parador, hi ha prevista la construcció d’una zona d’aparcament públic per a una vintena de vehicles. A banda de l’equipament, la resta del terreny públic estarà disponible per tal de construir-hi un parc infantil o una pista poliesportiva.

Zona de l’Hostal Pineda, a Pineda de Bages. AjSFB

Aquesta modificació del planejament també ha inclòs l’entorn de Can Figueras, a la zona entre El Bosquet i el Pavelló, on es compensaran les zones verdes per tal de proporcionar al municipi més de 10.000 m² de nous espais que es podran destinar a zones verdes, de serveis o equipaments.  La nova ordenació urbanística es fixa, com a objectiu pròxim, fer créixer la zona verda del Bosquet cap a l’oest i,  a mitjà termini, articular una gran zona d’equipaments i zones verdes des del Raval fins al Pavelló.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com