0 Shares 797 Views

El Ple municipal aprova declarar Sant Fruitós de Bages àrea amb mercat d’habitatge tens.

24 de juliol de 2021
797 Views

Per: Ajuntament de Sant Fruitós de Bages –

Aquesta declaració afecta el nucli i a la urbanització de Torroella de Baix.

El ple municipal ordinari del mes de juliol ha aprovat, per unanimitat dels regidors presents, declarar el municipi com a àrea amb mercat d’habitatge tens, segons els termes establerts per la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer.

Aquesta aprovació, que afecta els habitatges del nucli i de Torroella de Baix, permetrà que es puguin adaptar mecanismes de contenció i moderació de les rendes de lloguer i garantir d’aquesta manera el dret a l’habitatge. Durant l’any 2020, els preus del lloguer al municipi s’han incrementat per sobre de la mitjana de Catalunya.

Les zones on s’aplicarà aquesta declaració s’han determinat en funció de la tipologia d’habitatges i la renda per càpita dels veïns i veïnes.

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat, per unanimitat, la creació d’una nova comissió que s’encarregui de redactar una ordenança municipal per a la incorporació de sistemes de captació d’energia solar o tèrmica al municipi, amb l’objectiu de poder regular la seva implantació d’una forma coherent i ordenada.

Pel que fa a serveis a les persones, el ple ha aprovat la modificació del reglament de prestacions socials i de caràcter econòmic del municipi. Aquesta modificació permetrà la implantació d’un sistema d’ajuts econòmics a través de targetes moneder per a cobrir les necessitats de subsistència d’aquelles famílies que ho necessitin. Amb aquest canvi els usuaris podran fer ús del ajuts a través d’una targeta que els permetrà empoderar-se i evitar l’estigma social que poden patir alhora de sol•licitar aliments.

A banda la modificació també inclou un augment de l’import dels ajuts i s’amplia el termini en què les famílies poden rebre’ls.

En aquesta mateixa àrea el plenari ha aprovat la tercera pròrroga del conveni entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament per a la prestació del servei de residència assistida per a gent gran dependent, a la residència El Lledoner que actualment compta amb 7 places.

El ple ha finalitzat amb l’aprovació del calendari festiu local per l’any 2021 que enguany serà el divendres 21 de gener i el dilluns 4 de juliol, coincidint amb la Festa Major d’estiu i la Festa Major d’hivern.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Fases Campionats de Catalunya
66 views
66 views

Fases Campionats de Catalunya

ASFE - 3 de juny de 2023
Horaris ASFE del cap de setmana
40 views
40 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 2 de juny de 2023
Secció FC Fruitosenc
81 views
81 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com