0 Shares 680 Views

El nou Cap de Sant Fruitós, per quan?

14 de novembre de 2019
680 Views

Aquesta setmana el diari Regió7 ha publicat que el nou CAP de Navarcles estarà operatiu a mitjan de l’any 2021. Que el projecte ja està enllestit i que d’aquí a un mes es convocarà el concurs perquè les empreses presentin les seves ofertes per construir un edifici nou que es calcula que suposarà una inversió de dos milions d’euros. Són molts diners, però suposarà una gran millora per als usuaris del servei de salut.
Sens dubte és una bona notícia. I espero que sigui la definitiva i que es compleixin els terminis. Per què dic això? Perquè fa un munt d’anys, ja no recordo quants, vaig anar a una roda informativa a Navarcles durant la qual es va anunciar que l’Ajuntament cedia uns terrenys per fer el nou Centre d’Assistència Primària, i Salut es comprometia a fer l’edifici. Però, ai las, ni una cosa ni l’altra. Almenys des del 2003 que es parla del tema. Primer que s’havia d’ampliar l’actual CAP, després que s’havia de fer nou en uns terrenys, més tard que en uns altres i ara sembla que va de debò. O sigui que hauran passat 18 anys des que el tema es va posar damunt la taula fins que, esperem, sigui una realitat.
Tot això ve a tomb perquè a Sant Fruitós també fa un munt d’anys que sento a parlar que s’ha de fer un CAP nou. M’explico més bé. Fa una colla d’anys que es deia que s’havia de construir el nou edifici als terrenys (camps) del costat del pavelló, a la vora de l’escola Pla del Puig (amb cargoleres, no ho oblidem). No sé com està el tema: si es manté activa la proposta de construir un nou CAP a Sant Fruitós, si està aparcat o el projecte està desat en un calaix, i si s’hauria de fer en aquests mateixos terrenys o què.
En el que sí que coincidirem tots és que l’actual Centre d’Assistència Primària no és pas digne ni de Sant Fruitós ni de cap població semblant. És petit i malgirbat. Encotilla els usuaris, que no poden ser atesos com caldria esperar, i també els professionals, que han de treballar en uns condicions inacceptables. Per quant, doncs, un nou CAP al poble ? Només és una pregunta.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com