0 Shares 827 Views

El municipi ja compta amb les primeres cinc càmeres lectores de matrícules

19 de novembre de 2018
827 Views

Aquestes càmeres ja es troben en funcionament i s’han instal·lat a les entrades de Pineda de Bages i de les Brucardes. La presentació d’aquestes es va fer el passat divendres 9 de novembre.

L’objectiu d’aquesta mesura es poder tenir un control dels vehicles que es mouen dins del municipi a través d’un sistema capaç de capturar amb fiabilitat més del 97% de les matrícules dels automòbils i que avisa immediatament a la Policia Local en cas que detecti l’entrada d’un vehicle amb una matrícula inclosa en les llistes negres de Mossos d’Esquadra. Els punts on s’han instal·lat aquestes càmeres han estat escollits pel cos de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages.

Aquest sistema, que és pioner a la Catalunya Central, té un caràcter preventiu enfocat a protegir el municipi, i s’espera que els resultats reals arribin a curt termini. La informació que ofereix aquest sistema permet obtenir altres dades complementàries referents a la mobilitat del municipi. Paral·lelament, a mesura que altres municipis de la comarca instal·lin sistemes semblants, es potenciarà una xarxa de distribució que facilitarà encara més la detecció de possibles malfactors i el seu seguiment.

Sant Fruitós és un municipi amb 5 nuclis poblacionals diferents, a més dels polígons industrials. Per aquest motiu, el govern municipal té previst que en un termini aproximat de tres anys el municipi disposi d’entre 16 i 18 càmeres. De moment l’Ajuntament ha aportat 40.000€ a la instal·lació d’aquestes primeres 5 càmeres lectores.

En aquest procés d’implementació, l’Ajuntament vol fer un agraïment al municipi de Platja d’Aro i a la seva Policia Local, els quals tenen instal·lat el mateix sistema des del 2015, que han aportat informació i assessorament a l’hora d’instal·lar aquets sistema de seguretat.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Temperatures i pluges mes de gener 2023
32 views
32 views

Temperatures i pluges mes de gener 2023

Redacció - 7 de febrer de 2023
Foto record
53 views
53 views

Foto record

Jaume Grandia - 7 de febrer de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com