0 Shares 994 Views

El municipi ja compta amb les primeres cinc càmeres lectores de matrícules

19 de novembre de 2018
994 Views

Aquestes càmeres ja es troben en funcionament i s’han instal·lat a les entrades de Pineda de Bages i de les Brucardes. La presentació d’aquestes es va fer el passat divendres 9 de novembre.

L’objectiu d’aquesta mesura es poder tenir un control dels vehicles que es mouen dins del municipi a través d’un sistema capaç de capturar amb fiabilitat més del 97% de les matrícules dels automòbils i que avisa immediatament a la Policia Local en cas que detecti l’entrada d’un vehicle amb una matrícula inclosa en les llistes negres de Mossos d’Esquadra. Els punts on s’han instal·lat aquestes càmeres han estat escollits pel cos de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages.

Aquest sistema, que és pioner a la Catalunya Central, té un caràcter preventiu enfocat a protegir el municipi, i s’espera que els resultats reals arribin a curt termini. La informació que ofereix aquest sistema permet obtenir altres dades complementàries referents a la mobilitat del municipi. Paral·lelament, a mesura que altres municipis de la comarca instal·lin sistemes semblants, es potenciarà una xarxa de distribució que facilitarà encara més la detecció de possibles malfactors i el seu seguiment.

Sant Fruitós és un municipi amb 5 nuclis poblacionals diferents, a més dels polígons industrials. Per aquest motiu, el govern municipal té previst que en un termini aproximat de tres anys el municipi disposi d’entre 16 i 18 càmeres. De moment l’Ajuntament ha aportat 40.000€ a la instal·lació d’aquestes primeres 5 càmeres lectores.

En aquest procés d’implementació, l’Ajuntament vol fer un agraïment al municipi de Platja d’Aro i a la seva Policia Local, els quals tenen instal·lat el mateix sistema des del 2015, que han aportat informació i assessorament a l’hora d’instal·lar aquets sistema de seguretat.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
18 views
18 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com