0 Shares 335 Views

El govern té un pla, l’oposició sembra sal.

6 de març de 2021
335 Views
 Text i foto: David Uró Vilanova  Regidor de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

El passat mes de Febrer el govern municipal va presentar el Pla de Recuperació Econòmica i Social de Sant Fruitós de Bages, amb 58 mesures concretes, basats en 3 eixos principals, amb 6 objectius clars, i planificat per als pròxims 2 anys.

Aquest article és en resposta al que el grup municipal de GfP publicava la setmana passada, on feien unes afirmacions que, per sobre de tot, que són falses, són “fake news”. Respondré sobre cadascuna:

-No hi ha cap proposta concreta: És mentida, el pla conté  58 mesures concretes, i estan explicades en el propi document.

-Sense calendari d’aplicació: No es així, s’ha previst per a 2 anys i mentre siguin necessàries.

-Són accions que ja es feien: No. El pla explica com millorar algunes accions que s’han demostrat ser insuficients, però sobretot n’aporta de noves.

-Nomes hi ha 20.000€ del pressupost. No és veritat. El pressupost municipal ja es va elaborar tenint en compte aquest pla, que està finançat amb moltes partides diferents. Dos exemples d’aquesta mentida són, les ajudes als subministraments a famílies sense recursos (mesura 34.C) dotat amb 50.000€ i la contractació de més personal per atenció a les persones (mesura 36) dotat amb 25.000€. I només són 2 de les 58 mesures previstes.

-GfP va presentar 7 mesures: sí, però d’aquestes mesures, 5 ja estaven contingudes en el Pla del govern municipal, 1 mesura és legalment impossible d’aplicar i 1 no tindria cap sentit.

El govern del qual formo part té un pla que ha volgut comptar amb l’oposició, però que, lluny d’ajudar-nos a remar per a redreçar el rumb de la crisi, l’únic que fa és remar en contra i fer propostes buides. O ni tan sols s’han llegit el document, o menteixen deliberadament.

És complicat d’entendre com es poden posar pals a les rodes o mentir per intentar treure rèdit polític en una situació com l’actual. El grup municipal de GfP és incapaç de fer una oposició constructiva, ni en un tema com aquest. Mentrestant, aboquen la seva frustració en perjudici dels veïns i veïnes.

La utilitat de la gestió pública és justament treballar i posar-se a disposició de la ciutadania, al costat de la gent i precisament per això hem obert la nova Oficina de Recuperació Econòmica (mesura 1 de les 58 del Pla), per posar l’Ajuntament al servei de la gent, d’una ciutadania complexa i plural. Volem ajudar a crear empreses, somnis, estudis, i el futur de tantes persones.

A Sant Fruitós és el moment de la reconstrucció i la majoria ho sabem. Ho sabem els autònoms que no podem facturar com abans, ho sap el personal sanitari al límit, els restauradors i els comerciants, la gent de la cultura que malviu i ho saben els joves.

A Sant Fruitós de Bages, el govern els ofereix un Pla, mentre l’oposició sembra mentides, sembra sal.

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com