0 Shares 475 Views

El Govern Municipal presenta un pressupost de més de 12 milions i mig d’euros pel 2022

9 de desembre de 2021
475 Views
Per: AjSFB

Aquest pressupost es porta a aprovació al ple ordinari d’avui dijous 9 de desembre.

El Govern Municipal de Sant Fruitós de Bages presenta, al Ple Municipal d’aquest 9 de desembre un pressupost que ascendeix a 12.613.962,20 €, un 9,55% superior al de l’exercici anterior.

Aquesta proposta destaca per voler donar resposta a l’impacte econòmic amb un reforç de polítiques d’ocupació i el reforç de les accions de promoció econòmica i social, per tal de potenciar la recuperació i alhora, fent una clara aposta per les inversions en nous projectes de futur.

El document s’ha elaborat amb criteris de control de la despesa municipal i cercant alhora l’eficiència i l’eficàcia en la prestació i gestió dels serveis, i consolidant les inversions ja iniciades i projectant-ne de noves.

En aquest sentit, el pressupost consolida l’augment de la despesa en serveis socials (+20%) i per a la ciutadania (+20%) i també es fa una clara aposta per la promoció del comerç local amb una despesa que augmenta el 38% respecte al 2020.

Com a nous projectes socials cal destacar el nou servei d’àpats a domicili per a persones grans i persones dependents i el nou projecte d’esport escolar. Emmarcat dins el Pla Municipal de Recuperació Econòmica, s’engeguen noves iniciatives com el programa de Gestió del Treball i Talent i Tecnologia i les beques IMPULS per a alumnes de Batxillerat. En total s’augmenta en 87.800 € més, les inversions relacionades amb el Pla municipal de Reactivació Econòmica.

Cal destacar també l’augment de les inversions de despesa en via pública, que augmenta en 129.560 €, per tal de dur a terme tasques de manteniment, neteja i millores en la recollida de residus.

Aquest pressupost s’ha elaborat tenint en compte la nova realitat provocada per la pandèmia i realitzant els ajustos necessaris per donar resposta a noves demandes. Tot i això, els ingressos corrents queden congelats, per segon any consecutiu, arran de la congelació o reducció dels principals impostos municipals.

En aquest punt cal destacar, per una banda, l’augment del 6% respecte al 2021 pel que fa a les transferències corrents, en relació amb l’anunci fet pel Govern central d’un augment del finançament de cara al següent exercici. I, per altra banda, l’activació, per primera vegada a pressupost inicial, dels fons municipals de Patrimoni del sòl i l’habitatge que suposen una injecció de 432.752 €.

Aquest pressupost aposta clarament per la inversió com a sortida de la crisi augmentant un 17,9% l’endeutament respecte a l’exercici 2021.

Pel que fa a les inversions previstes, que suposen el 29,98% de les despeses, es presenta un pressupost que ascendeix a 3.403.585,90 €. Cal destacar com a grans projectes les obres d’urbanització del carrer Padró, el nou pavelló d’esports, la urbanització de la plaça 11 de setembre, el carril bici entre el nucli i Torroella de Baix i l’ampliació del cementiri municipal. També es destinen importants partides destinades a l’adequació de nous aparcaments, l’arranjament de carrers i altres millores de la via pública i dels equipaments.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1777 views
1777 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
49 views
49 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com