0 Shares 704 Views

El Geoparc de la Catalunya Central

15 de maig de 2019
704 Views

Dimecres passat dia 8, a la Biblioteca Municipal, una vintena de persones vam assistir a la interessant xerrada sobre el “Geoparc de la Catalunya Central” a càrrec del seu director científic Ferran Climent.

Els Geoparcs són la tercera branca, juntament amb les Reserves de la Biosfera i el Patrimoni de la Humanitat, amb que la UNESCO intenta preservar i protegir diversos aspectes de la Terra, en aquest cas la seva vessant abiòtica.

Tot i ser de creació relativament recent, l’any 2015, a tot el món ja se’n podien comptar 127 de geoparcs, compresos en 35 estats, i el nostre, el de la Catalunya Central, és aquest lloc delimitat que ens explica coses indispensables per conèixer la nostra història natural des de fa 42 milions d’anys.

És el conjunt de característiques especials que van des de formacions geològiques com Montserrat, fins a deltes com el de Sant Llorenç, passant per coves, baumes, meandres, fòssils, ponts, anticlinals i tots aquells elements que ens poden ajudar a teixir un relat que ens faci entendre el nostre entorn i el relacioni amb la identitat i la gent del territori.
Va ser un passeig per l’evolució del planeta i com ha influït en el desenvolupament de la societat de tots els temps, ja sigui en com i perquè es construïen castells i fortaleses en les zones mineres, fins a entendre l’existència de les pintures rupestres recentment descobertes al nostre municipi.

Al final un tast de productes del Bages, va permetre allargar el col·loqui d’una manera informal i distesa.

Col·lectiu de Recerca Històrica

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com