0 Shares 152 Views

El falcó pelegrí recupera una antiga àrea de cria al Parc Natural de Montserrat.

5 de juliol de 2020
152 Views

Per: Gencat, Territori i Sostenibilitat.

  • L’últim cens de seguiment finalitzat aquest mes de juny situa la recuperació de nou d’un territori perdut l’any anterior
  • Enguany han volat un mínim de sis nou polls de l’espècie, dos més que l’any passat

L’últim cens de seguiment de rapinyaires rupícoles al Parc Natural de Montserrat, elaborat aquest mes de juny pel Cos d’Agents Rurals, en col·laboració amb personal del parc natural, evidencia la recuperació de nou d’un dels territoris de falcó pelegrí (Falco peregrinus) que l’any passat s’havia perdut. Així, aquest any, són 8 els territoris amb parelles d’aquesta espècie dins del parc natural, a diferència del 2019 que en van ser 7.

Quant a l’envol de polls, de les 8 parelles adultes identificades, s’ha pogut verificar que 3 han tirat endavant un total de 6 polls. De les 5 parelles restants, 2 més van tenir comportament clar d’iniciar la posta, però no van tirar endavant polls, 2 més no van arribar a fer posta, i l’altra va fracassar després de que la femella desaparegués del territori, sense saber-ne els motius, a l’inici de la temporada reproductora.

Tot i les limitacions vinculades a la pandèmia de la COVID-19, que poden haver condicionat els resultats finals del seguiment d’enguany, s’ha pogut confirmar la presència de l’espècie per tot el massís, tant a sectors del vessant sud de la muntanya com també a la cara nord, amb una repartició pràcticament equivalent de 4 parelles per vessant.

Una parella d’àliga cuabarrada

D’altra banda, el seguiment també ha permès localitzar una parella d’àliga cuabarrada (Aquila fasciata) al Parc Natural de Montserrat, com en els anys anteriors. Tot i constatar un comportament clarament reproductor, amb còpules i arranjament de nius, la parella no va arribar a fer posta. Aquest any s’ha confirmat que hi ha hagut un relleu en el mascle d’aquesta parella, amb la presència d’un individu nou que ha substituït l’anterior, que era un animal ja força vell i que feia molts anys que estava instal·lat en aquest territori montserratí.

Finalment, pel que fa a l’aufrany (Neophron percnopterus), és el segon any consecutiu en què no es detecta la presència d’aquesta espècie al massís, després d’uns anys seguits de la presència d’una parella i de reproducció confirmada.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Celebració de la Diada 2021 a Sant Benet.
28 views
28 views

Celebració de la Diada 2021 a Sant Benet.

Redacció - 25 de setembre de 2021
Josep i els seus germans,
29 views
29 views

Josep i els seus germans,

Redacció - 24 de setembre de 2021
El racó del subscriptor. Res a comunicar.
420 views
420 views

El racó del subscriptor. Res a comunicar.

Redacció - 24 de setembre de 2021
Foto record – Diada Nacional 2006.
34 views
34 views

Foto record – Diada Nacional 2006.

Redacció - 24 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com