0 Shares 442 Views

El domini.cat celebra els seus 15 anys.

27 de setembre de 2020
442 Views

Per: AMIC – Redacció –

L’AMIC, patró de la fundació, va assistir a l’acte.

El domini d’Internet .cat ha fet 15 anys i ho ha celebrat amb un acte al jardí del Palau Robert davant de les entitats, els governs i les persones que van impulsar i han donat suport al .cat durant aquest període.

Entre els assistents hi era Joan Camppatró de la fundació en representació de l’AMIC; Ramon Grau, el president de l’AMIC i Josep Ritort, el secretari general de l’AMIC.

El 16 de setembre de 2005 es va anunciar oficialment l’aprovació del .cat com a domini reconegut a la xarxa, i, d’aquesta manera, es va convertir en el primer domini de primer nivell d’una llengua i d’una cultura al món. Des d’aleshores, s’han registrat més de 108.000 dominis i la taxa de renovació supera el 84%.

Durant l’acte, el president de la Fundació .cat, Carles Salvadó, va explicar que “la creació del .cat fou un cas d’èxit i un triomf per a la comunitat catalanoparlant i avui en dia segueix sent un referent mundial”. També va destacar la intervenció de Vinton Cerf, expresident d’ICANN i actual Chief Internet Evangelist de Google.

Finalment, el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va fer la cloenda de l’acte tot exposant la important tasca del .cat en la promoció del català a la xarxa.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
30 views
30 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com