0 Shares 348 Views

El domini.cat celebra els seus 15 anys.

27 de setembre de 2020
348 Views

Per: AMIC – Redacció –

L’AMIC, patró de la fundació, va assistir a l’acte.

El domini d’Internet .cat ha fet 15 anys i ho ha celebrat amb un acte al jardí del Palau Robert davant de les entitats, els governs i les persones que van impulsar i han donat suport al .cat durant aquest període.

Entre els assistents hi era Joan Camppatró de la fundació en representació de l’AMIC; Ramon Grau, el president de l’AMIC i Josep Ritort, el secretari general de l’AMIC.

El 16 de setembre de 2005 es va anunciar oficialment l’aprovació del .cat com a domini reconegut a la xarxa, i, d’aquesta manera, es va convertir en el primer domini de primer nivell d’una llengua i d’una cultura al món. Des d’aleshores, s’han registrat més de 108.000 dominis i la taxa de renovació supera el 84%.

Durant l’acte, el president de la Fundació .cat, Carles Salvadó, va explicar que “la creació del .cat fou un cas d’èxit i un triomf per a la comunitat catalanoparlant i avui en dia segueix sent un referent mundial”. També va destacar la intervenció de Vinton Cerf, expresident d’ICANN i actual Chief Internet Evangelist de Google.

Finalment, el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va fer la cloenda de l’acte tot exposant la important tasca del .cat en la promoció del català a la xarxa.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El ball
211 views
211 views

El ball

Redacció - 14 de setembre de 2021
Crims a Sant Fruitós. Capítol 2 .
73 views
73 views

Crims a Sant Fruitós. Capítol 2 .

Redacció - 14 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com