0 Shares 785 Views

El desconegut de la foto record

29 de novembre de 2019
785 Views

En la foto record de fa 20 anys, que molts vàrem celebrar de veure en el Montpeità, del passat dia 15 de novembre, proporcionada per J. Grandia, surten els confirmants de Sant Fruitós de Bages de l’any 1999 fotografiats i, observo que s’ha posat el nom de tots ells, però falta una persona per anomenar i que va ser qui va presidir la cerimònia.


Amb el permís del Jaume Grandia, em permeto posar nom a aquesta persona que és al darrere de tots, al costat de mossèn Josep Torras, es tracta del manresà, Dr. Joan Torra i Bitlloch, actual degà de la Facultat de Teologia de Catalunya.
Aprofito aquestes línies per fer una resumida glosa de la seva figura. Fa 20 anys que Joan Torra era vicari episcopal de la zona sud del bisbat de Vic — jeràrquicament segon després del bisbe i que llavors era Josep Maria Guix que va traspassar a l’any 2009 e.p.d. Tothom qui el coneixia donava per fet que Mn. Joan Torra seria el nou bisbe de Vic, degut a la seva bondat, intel·ligència i saviesa però no va ser així, el van enviar de rector a la parròquia del Xup. Cap retret en va sortir de la seva boca, tot el contrari, va fer una notòria labor al barri del Xup.
Mn. Joan Torra és diplomat en Teologia i Ciències Patrístiques a l’Institutum Patristicum Augustiniamun, de la Pontificia Universitat Lateranense de Roma (1990), l’any 1987 es va llicenciar en Teologia per la FTC, en l’especialitat de Sistemàtica. En aquesta mateixa facultat va defensar, l’any 2017, la seva tesi doctoral en Teologia Dogmàtica, amb el títol “La sacramentalitat de la Pasqua en les cartes 54 i 55 de sant Agustí”. Hi és professor de Patrologia des de 1999.
Anteriorment, també va ser rector de les parròquies de Santa Maria d’Oló i de Torelló. Us ben asseguro que val la pena escoltar-lo si algun dia en teniu ocasió. La seva humanitat no deixa indiferent a ningú. Ens alegrem del seu nomenament.
Imma Nadal
El desconegut de la foto record

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com