0 Shares 122 Views

El CPNL impulsa la tercera edició del concurs de videotutorials JOCen10 per fomentar el joc de taula en català

22 de maig de 2024
122 Views

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en col·laboració amb Abacus, organitza per tercer any el concurs de videotutorials JOCen10. L’objectiu del certamen és difondre l’oferta de jocs i joguines en català entre la ciutadania, promoure la creació de videotutorials sobre jocs de taula i fomentar l’ús de la llengua a través del joc. A més, per tal de potenciar la participació en el concurs, el CPNL anima els participants i aficionats als jocs a fer servir l’etiqueta #JocEn10 a les xarxes socials.
Entre el 22 d’abril i el 27 de maig, els participants han de gravar i editar un videotutorial d’un joc de taula en català d’alguna empresa col·laboradora. La participació és gratuïta i els concursants poden enviar fins a tres propostes diferents. Els requisits principals són que els vídeos tinguin una durada màxima de 10 minuts, que estiguin gravats en català, que siguin inèdits i que no continguin referències comercials que no estiguin relacionades amb el joc que s’explica.
Com a novetat d’enguany, s’ha inclòs com a requisit la qualitat lingüística del contingut dels vídeos presentats. A més, també cal citar dins de l’enregistrament el nom del joc de taula, l’autor i l’il·lustrador. La resta de requisits i recomanacions tècniques del concurs es poden consultar a totjoc.cat.
Quan els participants tinguin el videotutorial preparat, l’hauran de penjar al canal de YouTube i compartir-lo amb el CPNL a través d’un formulari. Els que compleixin els requisits es publicaran al YouTube de Totjoc i hi haurà tres guanyadors. Els dos primers, els escollirà un jurat que enguany s’amplia fins a 8 persones expertes en el món dels jocs en català. El tercer premi es decidirà per votació popular a partir del 28 de maig, data que coincideix amb el Dia Internacional del Joc. Des d’aquesta data i fins al 9 de juny, la ciutadania podrà entrar al canal de YouTube de Totjoc i clicar el botó “m’agrada” als vídeos que prefereixi. Els premis que s’atorgaran aniran des de lots de jocs, xecs regal d’Abacus, una subscripció anual a la plataforma de cinema i sèries Filmin o un iPad. El lliurament serà el 26 de juny.
A més del CPNL, l’organització del JOCen10 també és possible gràcies a Abacus Cooperativa, Devir i FilminCAT com a principals empreses col·laboradores. A les tres organitzacions, cal sumar-hi la participació de l’associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals, Duestasses, GDM Games, Joan Marc Clofent, Londji, Petit Folks, Tradicions en Joc, Zombi Paella i 2Tomatoes Games.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com