0 Shares 561 Views

El cant dels ocells de “Música per la llibertat” compleix 3 anys reivindicant l’alliberament dels presos des de la ràdio

7 de novembre de 2020
561 Views

Per: David Vila.-

Deia l’activista Jordi Sánchez (pres polític des del 16 d’octubre de 2017, ara tancat al centre penitenciari de Lledoners, Sant Joan de Vilatorrada), que per ells era “molt important l’escalf que els presos senten de la gent”, en termes similars s’expressava el Conseller d’interior de la Generalitat; Joaquim Forn (pres polític des de l’1 de novembre de 2017 i tancat al centre penitenciari de Lledoners), “Llibertat és sentir-vos a l’altra banda del mur de la presó i saber que no estem sols”. Una llibertat i un escalf que els presos i preses polítiques han deixat de sentir de tan aprop per culpa de la COVID-19. Les trobades al pla de Lledoners s’han ajornat fins que les condicions sanitàries millorin i el Cant dels Ocells que cada vespre havia sonat a la plaça de la Vila del nostre municipi s’ha vist substituït per un Cant dels Ocells enllaunat i transmès per xarxes socials i pel grup de WhatsApp del nostre col·lectiu.

Música per la Llibertat, segueix reclamant l’alliberament de les preses i els presos polítics i el retorn dels exiliats, així mateix exigeix la fi de la repressió contra el moviment independentista català. Tanmateix i vista la situació sanitària actual i les enormes dificultats per fer arribar el nostre cant d’esperança i llibertat reixes de la presó endins, hem barrinat per trobar una alternativa adient, la ràdio.

Aquest mitjà, la ràdio, ha estat sempre un vincle de llibertat dels pobles. Des de la seva invenció, la gent ha pogut escoltar, molts cops d’amagat, les al·locucions clandestines que portaven més llum que no pas ombres a l’esperit de la gent.

Just quan es complien els 3 anys des del primer dia que el Cant dels Ocells sonava a Sant Fruitós i 1.097 Cants dels Ocells després, aquesta música de pau i llibertat -que Pau Casals va començar a interpretar des de l’exili l’any 1939-  veia la llum a través de les ones sonores de Castellet ràdio, ràdio Avinyó, ràdio Santpedor, ràdio Sallent i també a través de les ones del 107.5 FM de ràdio Sant Fruitós.

Aquestes emissions es fan cada vespre just després de les senyals horàries de les 9. Un músic interpreta des del seu municipi el Cant dels Ocells i la màgia de la ràdio (streaming inclòs) s’encarrega de transportar-la al món sencer i molt especialment a través de la senyal de ràdio Santpedor a l’interior de la presó de Lledoners.

Seguim alçats!

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com