0 Shares 837 Views

El camí es llarg.

5 d'abril de 2019
837 Views

M. 1455

Cada generació té els seus problemes i els ha de resoldre com pot. Els joves d’ara en tenen molts i greus. També puc dir que a la meva de generació, que als 13 anys ja ens posaven a treballar, per cobrar poquíssim, no ho vàrem pas tenir gens fàcil. Però ens vam fer la il.lusió que per les generacions futures tot aniria més bé.
El cas és que l’estat del benestar que s’havia aconseguit, està al límit, per no dir que ja s’ha acabat. L’atur és desesperant, i els que tenen la sort de poder treballar ja els diuen que encara que cotitzin el màxim, tindran una jubilació que no els permetrà viure. Sabem que per les dones sempre és encara tot molt més difícil: menys diners per fer la mateix feina; la igualtat d’oportunitats encara és lluny…encara no s’accepten prou les queixes per maltractaments; i no cal dir, l’esgarrifor de tantes dones assassinades.
Ens estem carregant el planeta Terra empastifant-lo amb plàstic i tota mena de porqueria. Podria ser que la vida, com la que tenim ara, s’acabés? Si això arribés a passar, crec que la Terra no desapareixeria pas. Nosaltres potser sí, però a la Terra no. Segurament que hi tornaria la vida, d’alguna manera, potser amb uns éssers menys agressius que nosaltres.
Moralment estem força desfets, passen fets massa greus per poder estar tranquils. Havíem tingut l’esperança que el món aniria endavant, amb pros i contres però amb unes certes regles justes, vaja, democràtiques! No és pas així. Persones d’alts càrrecs de diversos llocs han estat uns lladres i uns corruptes; altres, amb prepotència, volen que avenços socials ja aconseguits, vagin enrere per poder imposar només la seva llei.
Ens repugna i ens esborrona saber que durant tants anys s’han comes tanta quantitat d’abusos sexuals a menors, i que els infants no s’atrevien a dir-ho per por. Patien en silenci per la por que els feien els seus botxins. Abusar de menors, de dones indefenses, de persones grans… quina mesquinesa! Podem veure que, per bones intencions que tinguin moltes i moltes persones, la maldat va sorgint dels racons més impensats. Com també dels llocs on ja es veia venir. Sí, el camí és llarg, i no ens podem pas adormir.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
18 views
18 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com