0 Shares 185 Views

El 70% de joves que han finalitzat el Programa Singulars han trobat feina o han retornat als estudis

7 de febrer de 2024
185 Views

La col·laboració entre AMPANS, Joviat, CFP Lacetània i l’Ajuntament de Manresa, és la clau d’èxit dels resultats d’aquest programa  a la capital del Bages

El Programa Singulars “Bages Jove Inserlab 4.0” impulsat per AMPANS conjuntament amb l’Ajuntament de Manresa, Fundació Joviat i Centre de Formació Pràctica de la Fundació Lacetània, ha fet balanç de la seva cinquena edició amb un assoliment de resultats molt positiu, ja que el 70% dels

participants han trobat feina o han retornat als estudis. Es tracta d’un programa pensat per a oferir un itinerari d’orientació i formació a persones d’entre 16 i 29 anys inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya.

L’aliança entre les 4 entitats ha estat garantia d’èxit d’un programa específic per a un perfil de joves en situació d’atur o fora del sistema educatiu, amb competències base i amb interès i habilitats pel món digital.

Al programa 2022-2023 hi han participat un total de 30 joves que han obtingut un Certificat de Professionalitat en finalitzar la formació.  Dels 30 alumnes, 19 han realitzat pràctiques en empreses de la comarca, 16 han aconseguit un contracte laboral, que en la majoria dels casos era la seva primera feina,  i 5 s’han tornat a matricular a un centre educatiu per completar els seus estudis.

La suma d’esforços entre l’Ajuntament de Manresa,  Joviat, el CFP Lacetània i la fundació AMPANS ha permès oferir una orientació personalitzada als joves, amb formacions que van des de sectors tradicionals com l’hoteleria i la restauració fins a la Indústria del 4.0, per millorar l’ocupabilitat dels joves i formar a nous professionals amb capacitació suficient per cobrir futures ofertes de treball. Totes les parts han valorat molt satisfactòriament la col·laboració i coordinació d’aquest programa, i ja han obert inscripcions durant aquest mes de febrer per a una nova edició.

 

Metodologia basada en la pràctica i l’experiència personal

Mitjançant una metodologia pràctica i vivencial, els joves han fet dues formacions professionalitzadores: d’una banda, un grup de 15 joves ha realitzat un Certificat de Professionalitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica  i un segon grup ha realitzat un certificat de professionalitat en l’àmbit  de l’hoteleria i la restauració. Finalment els joves també han realitzat una formació conjunta de Fonaments de Robòtica amb la finalitat de realitzar una formació innovadora tenint en compte els dos sectors. Tots els participants han seguit un itinerari d’orientació personalitzat i

dinàmic, per treballar les habilitats socials i estimular el talent i les capacitats de cada jove.

Com a valor afegit, els joves han realitzat dues formacions transversals en habilitats i talent personal, i en educació emocional, per ajudar-los a potenciar les seves competències i contribuir al seu redescobriment personal.

A part de les diferents formacions i de l’itinerari d’orientació laboral, els joves del programa han participat en una vintena d’activitats socials enfortint així els seus valors personals i la seva participació en la comunitat. També han visitat una desena d’empreses del Bages per aproximar-se al funcionament real del món de l’empresa i conèixer de primera mà les competències més valorades a l’hora d’ocupar un lloc de treball. A través del programa, els alumnes també van participar a l’última edició de la Fira de l’Estudiant i de la Fira de l’Ocupació de Manresa.

Amb aquestes accions, s’ha millorat l’ocupabilitat d’aquests joves mitjançant el foment de les seves competències personals i professionals, així com l’adquisició de nous coneixements tecnicoprofessionals que els han permès definir el seu objectiu professional, la seva inserció sociolaboral o bé el retorn al món educatiu o formatiu.

 

Obert el període d’inscripcions per a la nova edició del Programa Singulars “Bages Jove Inserlab 4.0”

Les entitats que participen al “Bages Jove Inserlab 4.0” ja estan posant en marxa una  nova edició amb formacions enfocades a l’àmbit de la fabricació mecànica, i en l’àrea de l’Atenció al Client, Màrqueting digital i E-commerce.

Els joves interessats es poden adreçar a AMPANS Activa, al carrer Barcelona 21, de Manresa, o a ProManresa,  al carrer Verge de l’Alba 5-7.

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei d’Ocupació Estatal (SEPE). Regulada per l’Ordre EMT/236/2022 de 27 d’octubre.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
341 views
341 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
265 views
265 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
328 views
328 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com